З 28 по 30 грудня з благословіння Високопреосвященнішого Феодора, архіепископа Мукачівського і Ужгородського на запрошення Міжнародного благодійного фонду «Архангела Михаїла», що в  Києві було організовано та здійснено паломницьку поїздку до Свято-Успенської Києво-Печерської лаври дітей-сиріт родинного будинку «Нова сім’я» з Ужгорода.

Для гостей із Закарпаття паломництво організував клірик Київської єпархії, священнослужитель храму святителя Іоасафа Білгородського, протоієрей Максим Журавель.
Під час паломницької поїздки гості відвідали кілька древніх монастирів столиці України, а саме: Свято-Троїцький Іонинський чоловічий монастир де зустрілися з єпископом Обухівським Іоною, Архангело-Михайлівський Зверенецький монастирь та головну духовну та культурну пам’ятку зі спадщин нашої держави − Софію Київську. Перебуваючи біля святинь молоді паломники мали можливісь помолитися за своїх земляків мир в нашій країні.
Під час перебування у святій Київській Успенській лаврській обителі, було здійснено поклоніння мощям преподобним Печерським святим.
В ході відвідування Успенської лаври вихованці дитячого будинку зустрічалися з керуючий справами Української Православної Церкви, митрополитом Бориспільським і Броварським Антонієм та вознесли свої дитячі щирі молитви на могилі спочилого Блаженнішого митрополита Володимира.
Владика Антоній привітав діточок з наступаючими святами, побажав їм милостей від Бога, здоров’я та покрову Пресвятої Богородиці.
В благословення та на згадку про зустріч його Високопреосвященство вручив гостям іконки собору святих Київської духовної академії та солодкі подарунки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.