Архієпископ Феодор взяв участь у святкуваннях з нагоди 70-ї річниці створення Ужгородського національного університету

Сьогодні, 15 жовтня відбулося урочисте засідання Вченої Ради Ужгородського національного університету з нагоди 70-ти річчя заснування закладу.

Участь у заходах взяли науковці, народні депутати України, представники духовенства та влади краю, дипломати, гетьман чеського краю Пардубіце Мартін Нетоліцки.

На запрошення керівництва Вищого навчального закладу, ректора УжНУ В.І. Смоланка участь в урочистій академії з нагоди ювілею закладу взяв керуючий Мукачівською Православною єпархією Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський.

«Церква і наука завжди гармонійно доповнювали одна одну. Їхня симфонія завжди була взірцем досконалості та взаємодоповнення. Багато святих були вченими. Сьогодні ми маємо докласти всіх зусиль задля успішного поєднання віри та розуму заради кращого морального та інтелектуального майбутнього нашого теперішнього покоління та молоді, що навчається в УжНУ» – підкреслив у своєму слові архіпастир. Опісля владика нагородив ректора Вишу відзнакою Мукачівської Православної єпархії.

У свою чергу ректор УжНУ Володимир Смоланка зазначив, що заклад відзначає цю дату з новими здобутками. «Нині ми велика родина – у структурі УжНУ діє 21 факультет, 110 кафедр, 25 науково-дослідних інститутів. В нас навчаються 13 тисяч студентів, вчать 2 тисячі викладачів. Наш університет посідає 30-ту позицію в загальноукраїнському рейтингу серед 300 вищих навчальних закладів. Більше знаємо, більше можемо – наше гасло. І воно нас об’єднуємо. Візитівкою є наші випускники, серед яких чимало професіоналів, які стали гордістю країни. Ми оновлюємо заклад, ставимо перед собою нові цілі. Ми готуємося до громадського обговорення нового статуту університету», – зазначив ректор.

За матеріалами: http://www.uzhnu.edu.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.