Кафедральний собор Ужгорода молитовно вшанував своє престольне свято

Воздвиження Хреста Господнього – престольне свято Свято-Хресто-Воздвиженського кафедрального собору м. Ужгород.

Вже по традиції урочисте богослужіння в цей день очолив керуючий Мукачівською єпархією – Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський.

Помолитися зі своїм архіпастирем в собор зібралися тисячі вірян,  десятки священнослужителів Мукачівської єпархії та паломники з області.

Під час божественної літургії владика Феодор рукоположив у сан диякона випускника духовної семінарії Серафима Гичка.

Богослужіння оспівував хор кафедрального собору під керуванням заслуженого артисту України, протодиякона Федора Копинця.

Богослужіння в прямому ефірі транслювала ЗОДТРК «Тиса1».

Після заамвонної молитви був звершений рідкісний чин Воздвиження Хреста Господнього.

Після закінчення богослужіння владика Феодор виголосив проповідь, у якій порушив актуальну тему – любові людей один до одного та про мир Божий, який приніс на землю розпятий Христос.

«Ми сьогодні торжественно святкуємо день Воздвиження Животворящого Хреста Господнього та з благоговінням віддаємо честь і хвалу Всемогутньому Богу. Кожен із нас є відображенням Христа-Спасителя, який за нас був розп’ятий. У теперішні часи для підкріплення нашої віри маємо свідчення чудесних діянь, відтак не треба нічого боятися, а йти за Христом.  На Божественній Літургії ми усердно молилися за нашу рідну Українську землю, щоб Господь благословив кожного з нас. Нехай всіх укріпить сила Божественного Хреста, щоб ми разом жили в мирі, всепрощенні і любові одне до одного», – підкреслив у своєму слові архіпастир.

Вкінці архіпастир привітав настоятеля собору − протоієрея Димитрія Сидора з престольним святом, побажав йому пастирського натхнення та сил для подальшого служіння Церкві Христовій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.