Коментар Інформаційного відділу Мукачівської єпархії УПЦ, щодо переходу Свято-Миколаївського чоловічого монастиря в смт. Чинадієво до складу Карпатської єпархії УАПЦ

гербВ останній час багато коментується інформація стосовно переходу, нібито Свято-Миколаївського монастиря в смт. Чинадієво з Мукачівської єпархії УПЦ до складу Карпатської єпархії УАПЦ.
Інформаційний відділ офіційно заявляє, що в Мукачівській єпархії немає і ніколи не було Свято-Миколаївського монастиря в смт. Чинадієво.
Після переходу в розкол УПЦ КП архімандрит Миколай був заборонений в священнослужінні тодішнім керуючим Мукачівською єпархією єпископом Агапітом (Бевцик), (причину заборони згідно етичних норм вказувати не будемо).
Після повернення з розколу УПЦ КП та зняття заборони архімандрит Миколай був не допущений прихожанами та жителями селища на богослужіння в храм обителі на честь Почаївської ікони Божої Матері, та був звільнений з посади намісника вказаного монастиря.
Після ряду скандальних подій, керуючий єпархією архієпископ Феодор благословив о. Миколаю, зважаючи на його поважний вік та хворобу, звершувати богослужіння у каплиці, побудованій на приватній території де проживає архімандрит Миколай у своєму власному домоволодінні. Зауважимо, що на той час о. Миколай був почислений за штат Мукачівської єпархії за станом здоров’я. Відповідний указ був відправлений адресату.
Згодом, на прохання о. Миколая був виданий указ про призначення його намісником обителі, яку він хотів створити, але бажання архімандрита Миколая зібрати братерство та заснувати інший монастир виявились безуспішними.
Єпархіальне управління сподівається, що о. Миколай повернеться в лоно Святої Православної Церкви.

Голова Інформаційного відділу,

Мукачівської єпархії

протоієрей Олександр Монич

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.