Зарічевська Свято-Маріє-Магдалинівська обитель відзначила своє престольне свято (+ВІДЕО)

4 серпня, своє головне престольне свято молитовно вшановує одна з наймолодших жіночих обителей Мукачівської єпархії – Зарічевська.

У день пам’яті святої рівноапостольної мироносиці Марії Магдалини Зарічевський монастир з архіпастирським візитом відвідав керуючий єпархією – Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський.

При вході в обитель владику зустрічала настоятельниця монастиря ігуменя Варвара (Поп) з духівником обителі архімандритом Миколаєм (Шестак).

На святу гору «Голицю», що в с. Зарічево цього дня зібралися сотні вірників та понад 30 священнослужителів єпархії.

Богослужіння прикрашав церковний хор Свято-Троїцького храму Ужгорода. Після літургії архієпископ Феодор звернувся до присутніх з проповіддю, після чого привітав настоятельку та сестер обителі зі святом.

По завершенні богослужіння архіпастир освятив величний, красивий надкупольний Хрест.

Після богослужіння, настоятелька монастиря – ігуменя Варвара ознайомила архієрея з ходом будівництва нового монастирського храму на честь святого Благовіщення.

P.S. Перечинщина – край у якому ніколи в його історії не було православного монастиря. Зарічівська обитель заснована рішенням Священного Синоду УПЦ від 23 грудня 2010 року і є своєрідним форпостом Православ’я не лише в Ужанській та Тур’янскій долинах, але й форпостом віри північних кордонів єпархії.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=lJV3tDhoakA&w=420&h=315]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.