Вперше в історії єпархії відбувся велопробіг за мир в Україні «Приборжавське–Дубрівка–Приборжавське»

З благословіння Високопреосвященнійшого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського вперше в історії Іршавського благочиння, було проведено цікавий молодіжний масовий захід: «Велопробіг Приборжавське–Дубрівка–Приборжавське» присвячений молитві за мир у рідному краї та державі.

Сорок п’ять молодих приборжавчан разом із священником та матушкою подолали 30-ти кілометрову відстань із великим захопленням та радістю. Розпочато було це дійство на церковному подвір’ї сільського Свято-Покровського храму, де після молитви та благословіння з Божою допомогою всі вирушили в дорогу.

Перша зупинка була біля Поклонного Хреста , який минулого року було освячено владикою Феодором та великою кількістю духовенства і народу. Короткий молебень за Мир у світі і їдемо далі.

По дорозі було декілька зупинок, де молодь попила водички та трохи відпочивала.

Нас супроводжував міліцейський супровід та мікроавтобус в якому їхала лікарка і везли запасні велосипеди. Діставшись до Дубрівського монастиря, нас гостинно зустріла матушка, ігуменя Серафима з сестрами, які гостинцями і іконочками обдарували усіх.

Трохи відпочивши, було відслужено молебень перед списком чудотворної ікони «Іверська» після чого всі приложилися до монастирських святинь. Додому їхали з великою радістю. Зупинялися на морозиво і водичку, директор Приборжавської школи Гринюк М.М., солодким столом зустрічав нас на в’їзді в село.

По завершенні велопробігу, власник ресторану «Престиж»  Сабадош Валерій Борисович всіх учасників пригостив святковою вечерею.

Щира подяка усім хто брав участь у цій добрій справі.

Доречі, самим малим учасником була 6-ти річна дівчинка Соломійка, а самим старшим 45 -ти річний молодий чоловік.

Започаткувавши цю традицію, будемо продовжувати її з року-в-рік!

Фото і текст учасника велопробігу,

протоієрея Олександра Рішко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.