У єпархії створено нове молодіжне братство на честь Блаженнішого Митрополита Володимира

Майже місяць з благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора у єпархії діє новостворене молодіжне братство, яке очолює голова Відділу у справах сім’ї протоієрей Антоній Добош.

Певний час у селі Кучава Мукачівського району діяла недільна школа для дорослих. З часом молодь, яка мешкає в населеному пункті виявила ініціативу згуртовуватися в якості «молодіжки» при тутешньому православному храмі на честь святого пророка Іллі.

«У селі зовсім не було молодіжного православного руху, тому ми вирішили взяти благословіння у нашого владики Феодора, аби офіційно зареєструватися як молодіжне братство. За його благословенням братство має назву на честь Блаженнішого Митрополита Володимира, а небесним покровителем для нас став святий рівноапостольний Володимир Великий. Натепер кількість учасників близько 10 людей, але на маленьке село, яке нараховує 150 дворів, це є досягненням. З Божою допомогою, будемо брати активну участь разом з усіма молодіжками у різних заходах», – розповів протоієрей Антоній Добош.

На початку липня хлопці і дівчата уже змогли взяти участь у Міжнародній зустрічі православної молоді і уперше здійснити спільну поїздку по монастирям Закарпаття. «Я бачив, що вони були дуже задоволені, їм не хотілося розходитися. Видно, що молоді люди люблять бути православними, тільки треба вказати шлях, поставити твердий фундамент для цього. Молодь бачить, що технічному християнству прийшов кінець. Завжди пояснюю молоді: віра полягає не тільки в ходінні до храму, в тій свічці, записці чи молитві. Віра повинна розповсюджуватись і на наше побутове життя, тобто ми повинні себе відчувати вільними і православними, і, тим більше, не соромитися сповідувати свою віру. Тобто православна віра не є вірою тільки бабусь і дідусів, вона є вірою усіх: від малого до великого», – наголошує священик.

Молоді люди з братства дуже раді можливості проявляти свою ініціативу, –  зізнається отець Антоній, – відтак просять благословення на ту чи іншу справу. До прикладу, до Дня православної сім’ї підготували виступ присвячений житію покровителів православного шлюбу – святим Петру і Февронії. Трохи раніше, ще у якості недільної школи відвідували Сілецький чоловічий монастир, де виступили перед прихожанами з потужною виставою до Міжнародного дня захисту дітей, яка стосувалася захисту ненароджених дітей.

«Немає поганих людей, у всіх є задатки добра, тільки треба заглушити злу волю, а добро, цю перлину відшукати і допомогти розквітнути, дати бути плодотворним. Тоді людина сама розуміє, що не так то і важко бути добрим і навіть приємно бути християнином. Такі молодіжні рухи допомагають зрозуміти молодим людям – не обов’язково ходити в нічні клуби, бари, щоб знайти собі однодумців, компанію. Наш же обов’язок, як священиків створити для цього відповідні умови, щоб люди мали змогу себе розкрити. Це, звичайно, немалий труд, але воно того варте. Коли бачиш радість молоді і їхнє бажання служити Богу, то розумієш, що заради таких моментів варто жити на цьому світі. Дай Бог сили усім нам для того, щоб продовжувати наші труди і розвиватися духовно і душевно».

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.