УКРАЇНА-УГОРЩИНА. Архієпископ Феодор звершив богослужіння в Токаї

На запрошення Високопреосвященнішого Марка, архієпископа Єгор’ївського, тимчасово керуючого Угорською єпархією Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський 9 травня з архіпастирським візитом відвідав Свято-Миколаївський храм в місті Токай (Угорщина), де очолив архієрейське богослужіння.

Його Високопреосвященству співслужили клірики Угорської єпархії та секретар Мукачівської єпархії — протоієрей Віктор Місо.

В кінці Божественної літургії архієрей разом з духовенством звершили заупокійну панихиду за загиблими у Великій Вітчізняній війні. Після панихиди у своєму слові владика відзначив подвиг військових людей, які сумлінно виконували та виконують тепер свій обов’язок заради збереження миру та спокою, котрі полягли за мир на Українській землі.

По завершенні богослужіння довкола храму був звершений хресний хід. У вітальному слові до прихожан храму архіпастир підкреслив важливу роль покровительства в житті християнина, великого святого цього храму — святителя Миколая, архієпископа Мір Лікійських.

В цей день богослужіння відвідали православні вірники з Будапешту та інших приходів єпархії.

Доречі, унікальність храму полягає в тому, що одним із хористів церковного хору цього храму в ХVIII ст. був відомий просвітитель, поет, письменник, філософ, мислитель, громадський діяч України — Григорій Сковорода.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.