Другий день Воскресіння Христового в столиці Закарпаття

В другий день Воскресіння Христового, вже по традиції керуючий Мукачівською єпархією Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив Божественну літургію в Свято-Хресто-Воздвиженському кафедральному соборі м. Ужгород.
Його Високопреосвященству співслужили священнослужителі собору та міста над Ужем. За богослужінням співав хор кафедрального собору (регент: заслужений артист України, протодиякон Федір Копинець).
Після закінчення богослужіння владика Феодор виголосив проповідь, у якій порушив актуальну тему – любові людей один до одного та про мир Божий, який приніс на землю воскреслий Христос.
Відтак архіпастир звернувся до пастви з вітальним словом: «Я знову і знову вітаю всіх Вас, дорогі отці, браття і сестри, з празником Христового Воскресіння. Бажаю, щоб радість душевна, яку ми маємо сьогодні, вчора, завтра і взагалі на протязі особливо цих свят, жила в нашому серці добрим вогником Божественної радості, щоби в кожному куточку нашого серця лунала знову відома і для нас рідна пісня, прославляюча Христа Спасителя – Христос Воскресе із мертвих…»- відмітив архіпастир.
Велика кількість вірників, що взяли участь у святковому богослужінні мали можливість запалити лампадку від Благодатного Вогню, який прибув з Єрусалиму і принести його до своєї домівки.
Уже традиційно, під час святкового богослужіння проводилась пряма трансляція на обласному телеканалі «Тиса1». Повтор архієрейського служіння можна буде переглянути на згаданому каналі сьогодні о 21.45-00.00. або в інтернет-мережі за посиланням: http://www.tysa1.tv.
Завтра ж 14 квітня, на третій день Пасхи Христової керуючий Мукачівською єпархією очолить Божественну Літургію у Свято-Воскресенському чоловічому монастирі міста Ужгорода. Зустріч архієрея о 08.45.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.