Престольне свято Зарічевського монастиря

В день Благовіщення Пресвятої Богородиці Зарічевський жіночий монастир на честь святої рівноапостольної Марії Магдалини з архіпастирським візитом відвідав керуючий єпархією – Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський.

При вході в обитель владику зустрічала настоятелька монастиря ігуменя Варвара (Поп) з духівником обителі архімандритом Миколаєм (Шестак).

На монашу гору «Голицю», що в с. Зарічево, цього дня зібралося чимало вірників та духовенства.

Архієрею на Божественній літургії співслужило духовенство єпархії та Перечинського благочиння.

Після літургії архієпископ Феодор звернувся до присутніх зі словами проповіді, після чого привітав настоятельку та сестер обителі з другим престольним святом.

Після богослужіння ігуменя Варвара ознайомила архієрея з ходом будівництва нового монастирського храму на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці.

Для довідки: Перечинщина – край, у якому ніколи в його історії не було православного монастиря. Зарічівська обитель заснована рішенням Священного Синоду УПЦ від 23 грудня 2010 року і є своєрідним форпостом Православ’я не лише в Ужанській та Тур’янскій долинах, але й форпостом віри північних кордонів єпархії.

Станом на сьогодні в обителі є два престольні свята: 4 серпня – рівноапостольної Марії Магдалини та 7 квітня – Благовіщення Пресвятої Богородиці. Та не так давно, зусиллями сестер обителі був збудований ще один дерев’яний храм на честь святителя Іоанна Шанхайського і Сан-Франциського чудотворця. Освячення храму заплановане на літо 2015 року. Отже, в скорому часі обитель буде мати ще одне своє свято.

Фото: Віталій Муха

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.