Керуючий єпархією традиційно привітав студентів УжНУ із Різдвяними святами

Шановна, дорога наша студентська молоде!
Христос Рождається!
Славімо Його!

Від себе особисто та Мукачівської єпархії Української Православної Церкви вітаю всіх студентів та професорсько-викладацьку корпорацію УжНУ з Різдвом Христовим!

У цю святу ніч Бог дарував нам ні з чим незрівнянну радість знов і знов, як і два тисячоліття тому смиренним пастухам, доторкнутися до Великої Благочестя тайни – явлення у плоті Того, хто є Началом усіх Начал – Спасителя світу Господа нашого Іісуса Христа. Здійснилась найвеличніша подія, на яку рід людський чекав протягом багатьох століть. Господь зійшов із небес, щоб спокутувати гріхи світу і навіки поєднати людину з Богом.

Будемо пам’ятати, що для невіруючої людини Бог може народитися будь-коли. І восени, і влітку… Різдво – це стан душі. Боговтілення Сина Божого зробило можливим обожнення людини. За словами святителя Афанасія Великого, «Бог став людиною, щоб людина змогла стати Богом». Незважаючи на те, що таїнство Боговтілення звершилось понад дві тисячі років тому, сьогодні Христос народжується знову і знову.

Радію з того, що ми сміло можемо вітати один одного зі святами та бажати один одному добра і злагоди. Симфонія науки і віри завжди були взірцем ідеалу між інтелектом і вірою. Багато святих були відомими світовими вченими, і це не заважало їм говорити і вірити у Христа.
Студенти завжди були авангардом української молоді. Від вашої небайдужої життєвої позиції, активної участі у суспільних перетвореннях великою мірою залежить майбутнє України. Ми покладаєм великі надії саме на Вас як на людей широкої, щирої душі та віри, достойних патріотів своєї держави та її народу.

Дорогі у Христі! Ще раз і ще раз вітаю Вас з цим великим святом божественної самопожертви та любові до людей. Нехай це свято для кожного з нас буде наповнене радістю, надією та миром, джерелом якого є новонароджений Спаситель.

З любов’ю во Христі
архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор

За матеріалами: http://mediacenter.uzhnu.edu.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.