Мукачівська єпархія взяла участь у щорічному засіданні Ради церков та релігійних організацій області

З благословення Високопреосвященнішого Феодора,  архієпископа Мукачівського і Ужгородського участь у засіданні взяли: секретар Єпархіального управління – протоієрей Віктор Місо то голова Інформаційного відділу єпархії – протоієрей Олександр Монич.

Відкриваючи засідання Ради церков та релігійних організацій, яке щороку традиційно відбувається напередодні найбільших християнських свят, яким є і Різдво, голова Закарпатської ОДА закликав священиків до відвертої розмови не лише про церковні, але й про державні справи.

Також Василь Губаль наголосив, що відтепер практика, котра є новою у рамках таких зустрічей – що їх спільно проводять і голова ОДА і голова облради – буде постійною й радий вітати отців спільно з головою облради Володимиром Чубірком.

Опісля хвилини мовчання за всіма загиблими в Україні Василь Губаль звернувся до церковників з проханням: під час своїх служб приділити увагу ситуації, що склалася в державі й запросити вірників згадати у молитвах захисників країни та загалом не бути байдужими і підтримувати борців за свободу України, членів їх родин.

“У певних ситуаціях слово чиновника не важить стільки, скільки молитва і підтримка священика. Отже прошу вас, дорогі отці, об’єднатися і згадувати у своїх службах наших оборонців та підтримати сім’ї, які втратили рідного чи чекають його повернення з фронту. Навіть просто добре слово буде доречним у такій ситуації, прошу звертати увагу на такі родини, їм потрібна допомога, у тому числі і духовна” – сказав Василь Губаль.

Керівник області наголосив: “Також хочу подякувати вам, отці, за те, що в тому числі і завдяки зусиллям священиків в нашій області наразі зберігається спокій і край має стабільну ситуацію – попри весь негатив, який нав’язується агресором. І далі прошу вас звертати увагу на важливі моменти, пов’язані із громадським життям, а також продовжувати діяльність із допомоги учасникам АТО. Спасибі вам за цю роботу”.

Голова ОДА поінформував, що, попри всі негаразди, справи на Закарпатті не такі вже й погані – бюджет виконано, буде перевиконання, яке дозволить виділити кошти на потреби у соціальній сфері. Водночас на область зокрема і країну загалом чекають реформи – вони необхідні. На часі зміни в галузі охорони здоров’я, і заплановані серйозні кроки. Таке ж чекає і освіту, а ще – саму систему державної влади та органи міністерства внутрішніх справ. “Враховуючи вашу впливовість та довіру людей до вас, прошу допомогти нам в досягненні розуміння з громадами щодо необхідності здійснення реформ. Вони не будуть простими, але є необхідними Україні та українцям” – сказав Василь Губаль.

Голова обласної ради Володимир Чубірко зазначив, що радий зустрітися з представниками духовенства, а тим паче в переддень Різдва, й висловив сподівання, що й та надія, яка приходить в це свято, допоможе нам рухатися до перемоги. “Важко переоцінити роль церкви зараз. Живемо в часи кризи економічної і політичної. Тож наші спільні молитви – за мир і спокій”. Як і голова ОДА, голова облради згадав про потребу в реформах і те, що священики, які спілкуються з громадами, мають налаштувати людей на зміни. “Тільки так дістанемо шанс жити в мирі і добробуті. Закарпаття – багатонаціональний і багатоконфесійний край, так, є чимало питань, які з цим пов’язані, але радий, що нам спільно з вами вдається це вирішувати” – сказав Володимир Чубірко.

Обласне керівництво подякувало священикам за всі добрі справи, які вони виконують – зокрема, догляд за безхатченками, підтримка сиротинців, учасників АТО та їх родин.

За матеріалами: http://zakarpat-rada.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.