Клірик Мукачівської єпархії взяв участь у Всеукраїнській конференції керівників і співробітників єпархіальних відділів УПЦ у справах сім’ї

Photo_125 листопада, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в актовій залі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври (корпус № 45) відбулась Всеукраїнська конференція керівників і співробітників єпархіальних відділів Української Православної Церкви у справах сім’ї.

У заході взяв участь представник  Мукачівської єпархії, заступник голови єпархіального відділу у справах сімї та молоді – протоієрей Антоній Добош.

Захід очолили Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній і голова Місії Синодального відділу УПЦ у справах сімʼї єпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон. Також у конференції прийняли участь заступник відділу з питань охорони здоровʼя та пастирської опіки медичних закладів благочинний ІІ лікарняного благочиння м. Києва протоієрей Геннадій Батенко, голова Адвокатського Обʼєднанння «Київська правозахисна група», голова Міжнародної громадської організації «Союз православних юристів в імʼя Архістратига Божого Михаїла» ієрей Георгій Лайков.

На початку конференції владика Пантелеімон зачитав слово Предстоятеля Української Православної Церкви, у якому Блаженніший Митрополит побажав учасникам плідної співпраці на ниві церковно-суспільного служіння та передав своє благословення.

Також до присутніх з доповіддю звернувся митрополит Антоній, у якій підкреслив першочергове значення сімʼї та сімейних цінностей у справі вихання майбутнього покоління.

Зі звітом про діяльність Синодального відділу УПЦ у справах сімʼї виступив єпископ Пантелеімон. Особливу увагу преосвященний владика звернув на роботу єпархіальних відділів Бердянської, Дніпропетровської, Камʼянець-Подільської, Криворізької, Житомирської та Хмельницької єпархії, які найбільш вдало реалізують проекти соціального служіння.

Під час засідання виступили з доповідями і представники компетентних єпархіальних відділів Української Православної Церкви, які звітували про стан роботи з громадськістю та поділилися досвідом щодо засобів такої роботи.

За результатами спільного обговорення, присутніми була прийнята резолюція про майбутню роботу Синодального відділу УПЦ у справах сімʼї. А саме, створення робочої групи для опрацювання стратегії розвитку Синодального відділу, розробки методичного посібника для діяльності єпархіальних відділів, створення та впровадження навчального курсу для парафіяльних священиків по роботі зі сімʼями.

За матеріалами news.church.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.