«Церковний» інститут УжНУ розвиває співпрацю з провідними ВНЗ Словаччини

12-14 листопада відбулася робоча поїздка до Братислави директора Науково-дослідного інституту державно-конфесійного права та державно-церковних відносин, заступника декана факультету європейського права та правознавства з міжнародних зв’язків, доктора богослов’я, кандидата юридичних наук, доцента архімандрита Євфросина (Білаша).

З метою активізації міжнародної співпраці у сфері державно-конфесійного права, архімандрит Євфросин (Білаш) відвідав юридичний факультет Братиславського університету Яна Коменського та факультет народного господарства Братиславського економічного університету.

Під час відвідин юридичного факультету Братиславського університету директор Інституту мав зустріч з деканом юридичного факультету, головою Арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті Республіки Словаччина, доктором права, професором Паволом Кубічеком. Під час зустрічі обговорювалися питання співробітництва між двома підрозділами університетів та була підписана двостороння Угода про співпрацю між Науково-дослідним інститутом державно-конфесійного права та державно-церковних відносин Ужгородського національного університету та Юридичним факультетом Університету Яна Коменського в Братиславі. Угода включає у себе статті, що стосуються обміну студентів, що пишуть бакалаврські та магістерські роботи з тематики державно-конфесійного права, обміну викладачами та науковим досвідом у сфері державно-церковних відносин, організації спільних міжнародних конференцій, видавничої діяльності.

У рамках робочої поїздки, отець Євфросин також відвідав факультет народного господарства Братиславського економічного університету, де мав зустрічі з деканом факультету професором Яном Лисим, заступниками декана: з розвитку факультету професором Анною Шульцовою, з освітньої діяльності доцентом Ерікою Пастораковою, з наукової роботи та докторантури доктором Марцелом Новаком, зі зв’язків з громадськістю доктором Марцелою Рабатіновою. Під час зустрічі були обговорені питання подальшої співпраці, особливу увагу присутні звернули на вже діючу спільну освітню програму з юридичним факультетом Братиславського університету Яна Коменського «Економіка та право» та можливість долучення до неї співробітників НДІ.

Також був обговорений цікавий для співпраці між факультетом народного господарства та НДІ державно-конфесійного права та державно-церковних відносин напрям наукових досліджень пов’язаний з питанням державного фінансування церков і релігійних організацій у країнах Європейського союзу.

Між керівниками підрозділів була досягнута домовленість про підписання відповідних угод про співпрацю найближчим часом.

За матеріалами: http://orthodoxy.org.ua 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.