Допомога постраждалим на Сході України

_DSC0200Згідно рішення Священного Синоду УПЦ від 19 червня 2014 року, про збір допомоги постраждалому мирному населенню Донецької та Луганської областей з благословіння Високопреосвященнійшого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського в Мукачівській Православній єпархії було оголошено збір гуманітарної допомоги (продукти харчування, одежа, засоби гігієни, кошти, тощо) у всіх благочинних єпархії.

Інформованість суспільства сьогодні дуже велика, тож почувши звістку про можливість допомоги мирному населенню прихожани практично всіх храмів нашої єпархії в короткий термін згодились допомогти. Адже ми є єдиний народ, як єдиний організм нашої країни і як пише святий апостол Павло коли в організмі болить хоча б найменший з його членів – весь організм відчуває це.

Спілкуючись в телефонній розмові з секретарем Донецької єпархії протоієреєм Георгієм Гуляєвим було з’ясовано, що в Святогірській лаврі спромоглися приютити більше ніж 500 мирних біженців, а в самому місті Святогірську зосереджено більше 25 тисяч людей які покинули свої домівки під загрозою життя. Святогірська лавра кожного дня годує більше 10 тисяч людей.

Почувши цю інформацію наша допомога є зосереджена саме для цих людей.

Найактивнішим в допомозі стали Іршавське та Мукачівське благочиння.

Загалом на сьогодні зібрано біля трьох тон допомоги, та 16 тисяч гривень потребуючим.

Представники Мукачівського молодіжного братства на честь преподобного Сергія Радонежського активно допомогли упакувати та завантажити пожертвувані речі та продукти представникам мирного, потерпілого населення східного регіону нашої України.

На даний час триває збір допомоги і в найближчий час сподіваємось відправити нову партію допомоги нашим братам та сестрам в Христі.

Дуже просимо «гарячі голови» звернути увагу на те, що це – не політична акція, а прояв християнської любові та підтримка в скрутну хвилину тим, хто цього реально потребує!

 Підготував:

протоієрей Василій Юрина

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.