Мукачівська єпархія взяла участь в круглому столі до Дня захисту дітей

У п’ятницю, 30 травня, напередодні Міжнародного дня захисту дітей, в облдержадміністрації ня пройшов круглий стіл з представниками влади, духовенства, освітян, благодійних організацій та фондів щодо вирішення питань виховання дітей і молоді.
З благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського від Мукачівської Православної єпархії в круглому столі взяв участь клірик єпархії, священнослужитель Ужгородського Свято-Хресто-Воздвиженського кафедрального собору – ієрей Віталій Апшай.
Під час засідання круглого столу представники духовенства, благодійних організацій та влади обговорювали важливі питання виховання дітей та молоді.
– Ми маємо вибудувати та визначити роль і місце влади, церкви, громадськості у вихованні наших дітей. Ми мусимо усвідомити, що в цьому завданні немає другорядних чи неважливих питань. Моральна та матеріальна допомога, в першу чергу, дітям з неблагополучних сімей, соціально незахищеним дітям – це має бути пріоритетом у нашій спільній роботі, – наголосив під час засідання Андрій Сербайло.
В області продовжується збільшення кількості дитячого населення: 2012 рік – 286 628 дітей, 2013 р. – 287 889 дітей.
Станом на 1 квітня на обліку служб у справах дітей області перебуває 2361 дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування.
– Позитивним є те, що більшість дітей вдалося охопити сімейними формами виховання. В області функціонують 40 дитячих будинків сімейного типу та 65 прийомних сімей, – розповіла Світлана Якімеліна.
У Закарпатській області 671 дитина підлягає усиновленню. Протягом 2013-го року усиновлено 67 дітей, (47 громадянами України та 20 іноземними громадянами), впродовж січня-травня 2014-го – 30 дітей, із них 26 – громадянами України.

За матеріалами: сайту ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.