Архієпископ Феодор взяв участь у святкових богослужіннях в Городницькому Свято-Георгієвському ставропігійному монастирі

6 травня в день пам’яті великомученика Георгія Побідоносця, керуючий Мукачівською Православною єпархією Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукаівський і Ужгородський взяв участь у святкових богослужіннях в Свято-Георгієвському ставропігійному монастирі, що  в селищі Городниця Житомирської області.
Напередодні 5 травня владика Феодор очолив святкове Всеночне Бдіння в центральному соборі Свято-Георгіївської обителі .
В сам день свята – 6-го травня богослужіння очолив Керуючий справами УПЦ Високопреосвященніший Антоній митрополит Бориспільський і Броварський, якому співслужили Високопреосвященніший Миколай архієпископ Білгородський, Високопреосвященніший архієпископ Гурій, Високопреосвященніший Феодор архієпископ Мукачівський і Ужгородський, Високопреосвященніший Олександр архієпископ Городницький, Преосвященніший єпископ Антоній та Преосвященніший Роман єпископ Конотопський і Глухівський.
Після закінчення богослужіння митрополит Антоній привітав намісника монастиря архієпископа Олександра і всіх тих, хто молився, з престольним святом.

Після відправи архієреї, священики та миряни пройшли Хресним ходом до монастирських господарства й пасіки, де був звершений чин благословення і кроплення свійської худоби та бджіл, який традиційно щороку звершується в обителі саме цього дня.

за матеріалами: news.church.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.