Позитив – заразна річ. І недарма кажуть, що набагато більшим щастям є те, коли ти робиш добро, ніж коли ти просто його споживаєш (отримуєш). Так було і з нами.
25 травня 2014 року у світлу седмицю, церква святкує день ікони Божої Матері “Живоносне джерело”. Цей особливий день групка людей вирішила провести по особливому – навідатися в Перечинську школу-інтернат. Захід був проведений з благословіння Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського, за ініціативи благочинного Перечинського району, митрофорного протоієрея Володимира Грицька за сприянням дирекції Перечинської школи-інтернат за участі Перечинського молодіжного братства імені архімандрита Василія (Проніна) та священнослужителів Зарічевського Свято-Маріє-Магдалинівського жіночого монастиря – архімандрита Миколая (Шестака), духівника обителі та протоієрея Євгенія Шелевія.
У капличці на території закладу було відслужено водосвятний молебен. Після, освяченою водою було окроплено учнів і священики разом з братчиками роздали символічні писанки червоного кольору (саме такі яйця були першими в історії писанками, коли Марія Магдалина дала імператору яйце і воно почервоніло в свідчення правдивості слів “Христос Воскресе!”), іконки та невеликі гостинці. В цей час всі присутні спостерігали за виступом вихованців, які влаштували справжній пасхальний міні-концерт.
…Декілька хвилин – і ми в просторій кімнаті-музеї. Саме тут проходить пасхальна виставка. Ми були здивовані як такі витвори можуть зробити маленькі дитячі руки. Відповідь тут одна – з любов’ю в серці.
Пройшов день… А в мене перед очима й так ті маленькі позитивчики, їхнє щастя і такі глибокі оченята. Їх неможливо забути! Як неможливо забути і щиру дитячу радість, якою я просто заразилася від них. І це точно вірус – вірус позитиву!

Підготувала Оленка Варчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.