Пасхальне богослужіння в кафедральному соборі Мукачева

В день Світлого Христового Воскресіння Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський очолив святкове Пасхальне богослужіння в кафедральному соборі на честь Почаївської ікони Божої Матері в м. Мукачево.
По завершенні уставної Полуношниці свята Плащаниця із зображенням погребенного Христа Життєдавця була перенесена з храму на Святий Престол, після чого розпочався пасхальний хресний хід довкола собору.
Після возгласу архієрея духовенство разом з вірниками заспівали торжественний тропарь Воскресінню Христовому.
З великим торжеством та духовним піднесенням звершилися Пасхальна заутреня, після якої розпочалася святкова літургія, в якій хор кафедрального собору вторив вічно живі піснеспіви Святої Пасхи.
По завершенні святкового богослужіння архієрей з духовенством звершили чин освячення пасок.
Тисячі людей заповнили храм, соборну площу та на сотні метрів від кафедрального собору очікували освячення пасхальних кошиків.
Понад годину архієрей та духовенство, вітаючи своїх вірників з Великоднем, окропляли святою водою паски та присутніх.
Після освячення пасок владика Феодор, ще раз і ще раз привітав свою багаточисельну паству та всіх жителів краю зі святом Воскресіння Христового.
У своєму вітальному слові архіпастир привітав духовенство, представників влади, усіх присутніх та всіх краян із днем світлого Христового Воскресіння.
Милістю Божою в кафедральний собор міста Мукачево був привезений благодатний вогонь зі святого Єрусалима, яким владика благословив усіх вірників.

Фото: Віталій Муха: http://vk.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.