Керуючий Мукачівською єпархією звершив Вечірню з виносом Святої Плащаниці

Увечері, 18 квітня, у Велику П’ятницю Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський в Мукачівському кафедральному соборі на честь Почаївської ікони Пресвятої Богородиці звершив Вечірню з винесенням Плащаниці Спасителя.
Його Високопреосвященству співслужили священнослужителі собору та міста. Наприкінці вечірні, при співі тропаря «Благообразний Йосиф, з древа снем Пречисте Тіло Твоє», з святого олтаря на середину храму була перенесена Свята Плащаниця із зображенням поховання Христа Спасителя.
В проповіді з якою до прихожан звернувся архіпастир пролунав заклик до усіх вірників Мукачівської єпархії у ці останні дні святого посту провести у сугубій молитві і покаянні, адже саме це є головною умовою для справжньої зустрічі Світлого Христового Воскресіння. «Саме чистота душі дає можливість всім нам у мирі, радості поринути у велич цього свята» – сказав архіпастир.
Потім Високопреосвященніший архієпископ Феодор звершив мале повечір’я, на якому був прочитаний канон «Про розп’яття Господа і на плач Пресвятої Богородиці».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.