В лікарнях Ужгорода та Мукачева перебували мощі свт. Луки (Войно-Ясенецького) покровителя лікарів та медицини (+ ФОТО) ОНОВЛЕНО

UrHL-24KSTUЗ благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви в Мукачівській єпархії перебуває частина святих нетлінних мощей святителя Луки (Войно-Ясенецького), покровителя лікарів та медицини.
8-го квітня, хресний хід з мощами святителя перебував в Закарпатському Обласному Клінічному Онкологічному Диспансері. Святиню зустрічав головний лікар Русин А. В. , д.м.н., проф. разом з персоналом, після чого був відслужений акафіст до святителя, під час якого до святині вклонилися декілька сотень людей.
Після обіду святиня прибула до Закарпатського обласного протитуберкульозного диспансеру. На зустріч святині вийшов головний лікар Скрип В. В. разом з працівниками. Понад чотири години святиня перебувала в лікарні, за цей час всі бажаючи мали змогу вклонитися та помолитися до Святителя Луки.
9-го квітня, хресний хід відвідав Мукачівську центральну районну лікарню. Молебень очолив керуючий Мукачівською єпархією, Високопреосвященніший Феодор, Архієпископ Мукачівський і Ужгородський. Вклонитися святому покровителю медицини прийшли мер міста Мукачево Лендєл З.З., головний лікар Васюта В.В. зі своїми заступниками, завідуючі відділеннями, лікарями, медперсоналом і великою кількістю віруючих та немічних людей.
Цього ж дня святиня прибула до Психоневрологічного інтернату №1 м. Мукачево. Велику святиню зустрічали духовенство єпархії, директор інтернату, працівники та головне підопічні закладу.
Під час молебню та акафіста до святині приложилося близько триста людей, які просили у Бога та у святого Луки допомоги та зцілення душі і тіла.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.