Голова Інформаційного відділу Мукачівської єпархії взяв участь в Координаційній раді Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (ОНОВЛЕНО)

У середу, 9 квітня, в Києво-Печерській Лаврі відбулася Координаційна рада Синодального інформаційно-просвітницького відділу Української Православної Церкви. Під головуванням голови СІПВ УПЦ протоієрея Георгія Коваленка, за участю співробітників відділу, в засіданні взяли участь керівники єпархіальних інформаційно-просвітницьких відділів з Луцька, Харкова, Львова, Вінниці, Мукачева, Луганська, Херсона, Донецька, Сум, Дніпропетровська.

На Координаційній раді зокрема було розглянуто питання проведення весняного, ІХ Фестиваля ЗМІ православних. За попередньою інформацією, ФестЗМІ буде проведено з 19 по 22 травня 2014 року в м.Вінниці. Основна тема – питання соборних православних медіа, їхнього розвитку та функціонування у сучасному контексті.

Також учасники наради обговорили питання рекомендованих церковних ЗМІ: до переліку було додано дитячий журнал «Серебрянный звоночек» (Луганська єпархія). Окремо порушувалася проблема розповсюдження рекомендованих ЗМІ в єпархіях та діяльність тих ЗМІ, які не мають благословення священноначалля УПЦ. Детальніше питання рекомендованих ЗМІ було вирішено обговорити на майбутньому фестивалі.

У рамках зустрічі представники єпархій розповіли про ситуацію в своїх регіонах. Детальніше читайте незабаром на «Православії в Україні».

***

Об 11:30 у приміщенні Київської Митрополії відбулася зустріч учасників Координаційної ради з Місцеблюстителем Київської Митрополичої кафедри митрополитом Онуфрієм.

Протоієрей Георгій Коваленко представив владиці голів єпархіальних інформаційно-просвітницьких відділів, а також співробітників СІПВ УПЦ.

Митрополит Онуфрій тепло привітав православних журналістів, наголосивши на тому, наскільки актуальною є їхня діяльність, особливо в сучасних умовах інформаційного суспільства.

“Дуже важливою є та справа, яку ви робите для зовнішнього світу, – зазначив зокрема Місцеблюститель. – Тому що світ живе своїми ідеями, своїми уявленнями про Церкву, і часто ці уявлення не відповідають дійсності.

Тому робіть те, що ви робите, щоб люди мали правильне уявлення про Церкву, про її життя.

Сьогодні світ можна порівняти з холодним океаном. Інформація несе людей, як холодний океан, вимиває з людини, образно говорячи, і мінерали добрі, і корисні речовини. І ви в цьому океані маєте бути теплою течією, гольфстрімом.

Це не так просто робити, але ми повинні трудитися, наскільки нам Господь дає можливість. Ми повинні вносити теплу течію у цей потік інформації, який збиває людину, і багато людей просто його не витримують. Ми повинні нести те, що людині допоможе хоч трошки зігрітися.

Як це робити? Це вже є свої форми, прийоми, підходи. Але наша інформація повинна бути такою, щоб людині у доступній, зрозумілій для неї формі піднести ідею про вічне життя, яке Господь приготував для кожного. Щоб людина зрозуміла, що земний шлях – це тільки початок, а кінця життю немає, просто змінюється форма: спочатку життя земне, потім – небесне.

А вже як це донести до людей, ви маєте знайти форми, тому що різна публіка має різний спосіб мислення. Наприклад, зустрічаємося ми з медиками, в них — своя форма висловлення думки, підходу до людей, навіть своя мова спілкування. В інженерних середовищах – своя мова.

Треба молитися Богу і просити, щоб для кожного знайти те слово, яке допоможе йому зрозуміти загальну нашу мету, що стоїть перед усіма людьми – досягнення вічного спасіння”.

***

Після цього у Синодальному залі Києво-Печерської Лаври відбулася зустріч членів Координаційної ради з митрополитом Переяслав-Хмельницьким і Вишневським Олександром.

Владика розповів про здоров’я Блаженнішого Митрополита Володимира та запросив усіх особисто відвідати Предстоятеля.

Після обіду, 9 квітня Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир у своїй резиденції у Свято-Пантелеімонівському монастирі у Феофанії зустрівся з учасниками Координаційної ради Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

 У зустрічі також взяв участь митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.

Голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ  протоієрей Георгій Коваленко представив Його Блаженству учасників Координаційної ради, а також розповів про результати сьогоднішньої роботи. Зокрема, отець Георгій повідомив про проведення весняного, ІХ Фестиваля ЗМІ православних, який  за попередньою інформацією відбудеться з 19 по 22 травня 2014 року в м.Вінниці.

Блаженніший  Владика благословив кожного учасника  Координаційної ради  та побажав усім  успіхів і Божої допомоги  у трудах.

За матеріалами: http://orthodoxy.org.ua та http://news.church.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.