Протиабортний проект “Я ХОЧУ ЖИТИ” відзначив 3-річчя своєї діяльності (+Фото)

У неділю, 13 червня, в Ужгороді на парафії храму на честь Почаївської ікони Божої Матері відбулася зустріч координаційної групи та учасників сімейно-соціального проекту Сімейного відділу єпархії “Я ХОЧУ ЖИТИ” з нагоди 3-річчя діяльності.

Також до зібрання долучилось Сестринство Мукачівської єпархії на честь свт. Нектарія Егінського, яке діє при згаданому храмі з грудня минулого року. Представниці привітали учасників проекту та розповіли за свої перші плоди трудів.

2018 року у червні згаданий проект “Я ХОЧУ ЖИТИ” стартував з благословення Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського та за ініціативи прихожан вище зазначеного храму.

3-тю річницю, по силах активної діяльності, соціального проекту вирішили відзначити подячною молитвою за Божественною літургією, а відтак – зборами учасників.

Голова єпархіального Сімейного відділу протоієрей Олександр Онисько і головний координатор проекту ”Я ХОЧУ ЖИТИ” протоієрей Василій Алексій, звернулись до активу проекту зі словом подяки за смиренні труди задля блага інших і на славу Божу.

Священики відзначили можливості місії Церкви,  що можуть зупинити сім’ї від здійснення аборту і посильну підтримку від церковних волонтерів.

За останній рік до проекту доєдналося чимало молодих людей, різних за професією. Це надало особливих можливостей для розголосу теми збереження життя ненароджених дітей у соціумі та, навіть, у владних структурах. На нову запропоновану посаду секретаря проекту було обрано учасницю – Марію Юріну, заступника Молодіжної ради при ОДА.

Обговорення проведених за рік заходів продовжило зустріч.

Зокрема, на зібранні згадали за організовані щорічні протиабортні семінари; презентацію соціального відеоролику; запуск «Скриньки добра» для надання допомоги  матерям немовлят, що опинились у скрутних обставинах; зустріч з місіонером та відомим співаком протоієреєм Олександром Клименко;  промоцію проекту в соцмережах «Facebook», «Instagram» та каналі «Telegram»; звучання в інформаційному просторі Української Православної Церкви; виступи з лекціями перед школярами та студентами у навчальних закладах і коледжах; щомісячні недільні прийоми психолога; виставку дитячого малюнку на тему материнства; благодійний концерт за участю храмового хору; щотижневу молитву за прощення гріха дітовбивства перед іконою Пресвятої Богородиці “Скорботна про немовлят в утробі убієнних”.

Крім того, учасники проекту спільно зі Сестринством активно зорганізовували благодійний збір коштів для представниці Сестринства Таміли Лошак, в якої діагноз гліобластома (найпоширеніша і найагресивніша форма серед усіх пухлин мозку).

Завершили збори окресленням нових шляхів добрих справ та смачним частуванням. 

Фото: Анатолій МОЛНАР, Василь АЛЕКСІЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.