ЧОП. Духовенство єпархії взяло участь в освяченні меморіального знаку “Ніколи любов не перестає”

У минулі вихідн, а власне 14 вересня в місті Чоп відбулося відкриття меморіального знаку “Ніколи любов не перестає!” (1 Кор. 13;8) на місці старого реформаторського кладовища, що по вулиці Прикордонній, про це повідмляє сайт Чопської міської ради.

На урочистостях були присутні очільник Чопа Валерій Самардак, секретар міської ради Михайло Чолавин, почесні громадяни міста Чоп, представники громадської організації “Ветерани війни та учасники бойових дій міста Чоп”, організації ветеранів України міста Чоп, священнослужителі та мешканці міста.

З благословення керуючого Мукачівською православною єпархією участь в заході взяв клірик Свято-Успенського храму, що в м. Чоп, протоієрей Віталій Русинка.

Захід розпочав міський голова: “Сьогодні ми зібралися, аби вшанувати пам’ять тих людей, які знайшли покій на цій землі, хто вік, хто два, а хто пару десятиліть тому. Ця земля колись належала реформаторській громаді та церкві, і в роки Першої світової війни тут були поховані мирні мешканці як Чопа, так і найближчих сіл. На жаль, у кінці сорокових років XX століття радянська влада зробила так, щоб ніхто не пам’ятав свою історію, зрівнявши кладовище з землею, але правду та історію ніколи нічим не приховаєш. Я дуже радий, що ми з вами робимо історичний крок: вшановуємо людей, які тут поховані. Світла пам’ять їм”.

Отець Віталій звершив заупокійну панахиду за спокій душ і вічну пам’ять похованих на кладовищі.

“Дуже добре, що влада, проводячи чисельні роботи з благоустрою, знаходить можливості реалізовувати такі проекти, як відкриття меморіального знаку на місці, де раніше було кладовище. Не важливо якого віросповідання, але тут були поховані християни. Кладовище − це особливе місце, де покоїться прах минулого покоління, прах людей. І на цьому місці потрібно поводитися особливо. І велика подяка владі, адже тепер всі будуть пам’ятати, що тут було: наше минуле, наша історія. І це місце не буде просто попиратися ногами, а до нього будуть відноситися з благоговінням”, − відзначив у своїй промові отець Віталій.

Насамкінець присутні поклали квіти до меморіального знаку та зробили пам’ятне фото.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.