Боже благословення на новий навчальний рік учням та педагогам передали священики єпархії (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

2-го вересня у навчальних закладах області святковими лінійками розпочався новий 2019/2020 навчальний рік. За доброю традицією, починати благі справи годиться із молитви та Божого благословення, яке передається через священнослужителів.

Відтак духовні отці Мукачівської православної єпархії взяли участь в урочистостях – на запрошення дирекцій освітніх закладів та з благословення Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського. А в переддень того, за недільною Божественною літургією помолились в храмах за всіх, хто “гризтиме” граніт науки. Далі до Вашої уваги фотоколаж

***

Благочинний міста Мукачева протоієрей Петро Лях разом з духовенством Росвигівського кафедрального собору взяв участь у святковій лінійці з нагоди Дня Знань у Гуманітарно-педагогічному коледжі Мукачівського державного університету. Священик привітав першокурсників і всіх студентів, а також викладацький колектив, бажаючи вдосканалити себе, поринувши в науку.

***

На запрошення директора ДПТНЗ “Мукачівський професійний аграрний ліцей імені М. Данканича” – Василя Ковбаско, протоієрей Іоанн Довжанин, настоятель Свято-Михайлівського храму міста, звершив молитву на початок навчання і окроплення студентів освяченою водою.

***

А ось молодь села Станова, що на Мукачівщині, зустріла перший навчальний день… в храмі! Молитва і благословення передували шкільним заняттям. Свято-Петро-Павлівський храм, настоятель протоієрей Василій Попович.

***

У Страбичівську ЗОШ І-ІІІ ст. запросили настоятеля Свято-Дмитріївського храму – протоієрея Петра Ляха, який помолився і окропив святою водою присутніх на святові Першого дзвоника.

 

***

Освячення шкільних приміщень, світлих і оновлених класів, а також усіх учнів та вчителів провели у селі Приборжавському, Іршавського району. Настоятель Свято-Покровського храму, протоієрей Олександр Ряшко привітав освітній заклад і побажав чимало сил тим, хто вчить і тим, хто вчиться.

***

На Свалявщині, у загальноосвітній школі І-ІІІ ст. села Керецьки, на запрошення директора Василя Андрели, благословили учнів на новий навчальний рік священнослужителі Свалявського благочиння – настоятель Свято-Петро-Павлівського храму протоієрей Іоан Симканич і протоієрей Василій Голубка.

***

Свято першого дзвоника відбулося і в Тибавській ЗОШ. Освятив шкільні приміщення настоятель Свято-Георгіївського храму – протоієрей Андрій Егрешій.

***

Учні початкових класів НВК “Ялинка” в Ужгороді теж отримали Господнє благословіння на вдале навчання – від протоієрея Петра Григи, настоятеля місцевого храму на честь Карпатських святих.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.