УЖГОРОД. Єпархія взяла участь в урочистостях до День Державного Прапора та 28-ї річниці Незалежності України

23 серпня, в обласному центрі відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України та 28-ї річниці Дня Незалежності України, про це повідомляється на сторінці Закарпатської обласної ради.

З благословення керуючого Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського участь в заходах взяло духовенство та чернецтво Мукачівської єпархії. Зокрема, участь з церемонії покладання квітів взяли: настоятель Вознесенського храму Ужгорода, протоірей Віталій Тереняк, настоятель Миколаївського храму Ужгорода, протоієрей Михайло Шандра, настоятель храму на честь ікони Божої Матері “Почаївська”, протоієрей Василій Алексій та насельник Воскресенського монастиря Ужгорода, архімандрит Антоній (Сличко).

Урочисті заходи розпочалися на площі Народній. Традиційно, із самого ранку, біля флагштока несли варту військові Національної гвардії у парадному обмундируванні зі зброєю.

Розпочалася церемонія святкування підняттям Державного прапору України під мелодію Державного гімну у виконанні військового духового оркестру, у присутності керівників області і міста, дипломатів, представників культури і науки, політичних партій та об’єднань громадян, духовенства, мешканців і гостей нашого краю.

Продовжилася урочистості покладанням квітів до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку, під звуки мелодій «Заповіту» та «Ой, у лузі червона калина», у виконанні Заслуженого академічного Закарпатського хору.

Із розгорнутим 100-метровим стягом, у ритмічному супроводі ансамблю барабанщиць Ужгородського коледжу культури і мистецтв, святкова хода попрямувала до пам’ятника президенту Карпатської України Августину Волошину.

На набережній Незалежності поклали квіти до пам’ятника Августину Волошину, прозвучав Гімн України, затим урочиста колона вирушила на площу Театральну, де ведучий продекламував інформацію про національний символ – Державний прапор України.

Урочистості продовжилися святковим концертом в обласній філармонії.

Завтра, 24 серпня, усі бажаючі матимуть змогу разом із Заслуженим академічним Закарпатським хором зустріти світанок Дня Незалежності. Цьогорічна урочиста ранішня молитва за Україну відбудеться на площі ім. А. Бачинського біля Ужгородського Хрестовоздвиженського греко-католицького кафедрального собору.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.