КИЇВ. Владика Феодор взяв участь в урочистому молебені до Дня Хрещення Русі та Хресній ході (+ФОТО)

27 липня 2019 року, напередодні свята Хрещення Русі та дня пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив святковий молебень біля пам’ятника Хрестителю Русі на Володимирській гірці у Києві. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Разом із Його Блаженством за богослужінням молились представники Сербської Православної Церкви та Православної Церкви Чеських земель і Словаччини, єпископат, духовенство усіх єпархій УПЦ, десятки тисяч православних вірян з усієї України та групи іноземних паломників з інших країн.

Участь в молебні та Хресній ході до Києво-Печерської, Успенської лаври напередодні молитовної пам’яті святого рівноапостольного великого князя Володимира взяв також і керуючий Мукачівською єпархією, Високопреосвященніший Феодор, митрополит Мукачівський і Ужгородський.

Богослужбові піснеспіви виконував хор Київської духовної академії і семінарії під керівництвом архімандрита Романа (Підлубняка).

За богослужінням були піднесені молитви з подякою Богу за всі благодіяння, які Господь дав нашій землі, за те, що Він обрав наш народ і через святого Володимира привів до істинної віри. Від імені всіх вірних лунали прохання зберегти Церкву від розколів і негараздів, примножити любов серед людей і дати мир та добробут українській державі.

Після завершення молебню Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до велелюдної пастви з вітанням та напутнім словом.

«Сердечно вітаю всіх із Днем Хрещення Русі! Сьогодні ми вшановуємо пам’ять святого рівноапостольного князя Володимира, який хрестив Русь, який об’єднав Русь, який просвітив всю Русь. Нехай молитвами святого князя Володимира Господь допомагає нам бути його достойними нащадками, жити у вірі так, як він жив, нести мир у свої сім’і, нести мир у державі, нести злагоду, щастя і любов! Нехай Господь благословить всіх нас! Зі святом!», — звернувся до всіх із такими словами Предстоятель.

Нагадаємо, що перед початком богослужіння на Володимирській гірці відбувся брифінг для провідних засобів масової інформації України, на якому Предстоятель зазначив, що «сьогодні ми будемо молитися за свій народ, за свою владу, щоб Господь припинив війну, що запанував мир Божий, щоб був мир і в нашій державі, і в наших сім’ях, і в наших серцях».

Після молебню розпочнеться масштабний багатотисячний хресний хід з мощами 20-ти святих та 5-ма чудотворними іконами до Києво-Печерської Лаври. Пряму трансляцію урочистостей дивіться на телеканалі “Інтер”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.