Ніч молитви: у Мукачівській єпархії вірники звершили велелюдний Хресний хід на честь ікони “Скоропослушниці”

Близько 12-ти годин, у ніч з 12 на 13 липня, з постійною молитвою на устах вірники Мукачівської православної єпархії з благословення Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського звершили Хресний хід з нагоди щорічного вшанування дня перенесення ікони Божої Матері «Скоропослушниці» на Закарпаття.

Хресний хід з Ужгорода до Свято-Успенського жіночого монастиря с. Домбоки Мукачівського району став не простою пішою прогулянкою, а маленьким смиренним подвигом ради спасіння власних безсмертних душ.

Увечері п’ятниці, 12-го липня, у кафедральному Свято-Хрестовоздвиженському соборі м. Ужгорода відбувся молебень за благословенний початок Хресного ходу.

Після цього віряни вирушили у благословенну путь.

Супроводжували учасників Хресного Ходу клірики єпархії – ієромонах Рафаїл (Король), духівник Свято-Троїцького жіночого монастиря с.Буківцьово та протоієрей Серафим Гичка,настоятель Свято-Пантелеймонівського храму смт. В. Березний.

З безперестанною молитвою на вустах вірники долали кілометр за кілометром, духовно підбадьорювались під час зупинок, зокрема у храмах святого Різдва Богородиці (мікрорайон Дравці) та на честь пророка Іллі (Баранинці).

Гарячий чай та смачні пиріжки забезпечила братія Свято-Воскресенського чоловічого монастиря м. Ужгорода.

Після цього вірники вийшли з траси села Баранинці на паралельну, більш безпечну дорогу і далі продовжили безперестанне моління.

Особлива увага під час Хресного Ходу була приділена молитві за мир в державі та захист від лиха рідного Закарпатського краю. При зупинках на молитву також були звершені панахиди за упокоєння загиблих у лихолітті.

Близько 8-ої години ранку, з втомленістю, однак зі справжньою Пасхою в душі і безмежною вдячністю Богу за Його милість, віряни дістались мети пішого паломництва – Домбокської жіночої обителі та її святині ікони Пресвятої Богородиці «Скоропослушниці».

Протягом усього шляху Хресний хід супроводжували автомобілі Національної Патрульної поліції.

Нагадаємо, з благословення правлячого архієрея в Мукачівській єпархії проводяться щорічні Хресні ходи, наймасштабніші з них: до свята ікони Божої Матері «Скоропослушниці» Ужгород-Домбоки Мукачівського р-ну (з 21 на 22 листопада); літній Хресний Хід Ужгород-Домбоки (з 12 на 13 липня); навколо Ужгорода (з 28 на 29 вересня); Хресний хід самим містом Ужгород – від Свято-Воскресенського чоловічого монастиря до скита на вул. Загорській ( серпень); до свята перенесення мощей святителя Миколая Ужгород-Мукачево (з 21 на 22 травня). Окрім того, велика кількість вірників єпархії щороку бере участь у Великому Хресному ході з Кам’янця-Подільського до Почаєва (з 19 до 25 серпня). 

Фоторепортаж: Ольга ПАЛОШ

Більше фото протягом дня дивіться на сторінці єпархії в мережі “Facebook”

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.