КИЇВ. Керуючий єпархією співслужив Предстоятелю УПЦ в день його Ангела

25 червня, в день пам’яті свого небесного покровителя, преподобного Онуфрія Великого, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію на площі перед Успенським собором Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Участь в урочистостях з нагоди Дня тезоіменитства, а також 5-річчя Предстоятельського служіння та 75-літнього ювілею Блаженнішого Митрополита Онуфрія взяли представники майже всіх Помісних Православних Церков.

Традиційно Його Блаженству співслужили десятки священнослужителів з усіх куточків України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Разом з іншими архієреями Предстоятелю співслужив і керуючий Мукачівською єпархією, Високопреосвященніший Феодор, митрополит Мукачівський і Ужгородський.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший Владика розповів про житіє свого небесного покровителя – преподобного Онуфрія Великого, а також пояснив духовне значення подвигу таких святих пустельножителів для світу.

Після одпусту Блаженнішому Митрополиту Онуфрію проспівали многоліття. Після чого представники Помісних Православних Церков привітали Предстоятеля УПЦ з Днем Ангела. Священнослужителі виголосили вітальні від Предстоятелів своїх Церков та з нагоди 5-річчя Предстоятельського служіння і 75-літнього ювілею вручили Блаженнішому владиці високі церковні нагороди та пам’ятні подарунки.

Вітальне слово Предстоятелю з Днем його тезоіменитства від всієї повноти Української Православної Церкви зачитав найстарший за хіротонією архієрей УПЦ митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел. Були виголошені вітання від Предстоятеля Александрійської, Єрусалимської, Руської, Румунської, Сербської, Болгарської,  Кіпрської, Польської, Чеської, Православної Церкви в Америці.

Блаженніший Владика подякував усім архіпастирям, пастирям Помісних Церков та священнослужителям Української Православної Церкви за привітання.

По завершенні богослужіння Архіпастир приймав вітання від пастви.

За матеріалами: https://church.ua/ 

Фото: Іван ФЕННИЧ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.