Перша неділя літа в Мукачівській єпархії (+Огляд подій)

Пора літа, з волі Божої, настала! А це сповнює нас радістю і плеканням нових варіантів проводження пізнавального й відпочинкового дозвілля.

Церква не тільки благословляє, а й всіляко підтримує благі ініціативи заходів, що розвивають й наповнюють людську душу прекрасним.

Перша неділя літа 2019 року в Мукачівській православній єпархії обіцяє бути насиченою й якомога цікавою для будь якої вікової категорії. 

Тож уважно вивчайте запропонований огляд подій й вирішуйте, як з користю для душі провести недільний день:

УЖГОРОД

13:00 – після святкового недільного богослужіння на території кафедрального Свято-Хрестовоздвиженського православного собору м. Ужгорода відбудеться 5-ий дитячий арт-фестиваль «Фарби дитинства». Організатор свята та керівник центру “Спаси і сохрани” психолог Марія Гичка-Сидор разом з волонтерами долучать дітей до творчості та невіртуального світу ігор і забав методами арт-терапії.

17:00 – заслужений артист України і водночас голова Єпархіального відділу церковного, культурно-просвітницького служіння – архідиякон Олександр Садварій запрошує всіх на пісенне свято до Закарпатської обласної філармонії. Разом з ним участь у концерті візьмуть й інші співаки.

ІРШАВА

17:00 – в Іршавському районному Будинку культури відбудеться фестиваль духовно-народної пісні «Іршавський благовіст». Участь візьмуть найкращі хори та гурти краю, а також гості з інших міст України, також свято відвідають вихованці дитячих будинків Закарпаття.

Почесний гість фестивалю – Митрополит Мукачівський та Ужгородський Феодор.

ПЕРЕЧИН (ДУБРИНИЧІ)

14:30 – до Дня захисту дітей за ініціативи голови Єпархіального відділу у справах катехизації, настоятеля Свято-Успенського храму села Дубриничі, що на Перечинщині, протоієрея Василія Поп відбудеться дитячий велопробіг під гаслом «ДИТИНСТВО-ДІТЯМ».

БОГОСЛУЖІННЯ

Звісно, активному відпочинку передуватиме молитва, яка до обіду лунатиме в кожному храмі єпархії. Зосереджуємо увагу на архієрейській літургії, що відбудеться в Свято- Успенському храмі села Гребля Іршавського району. Під час богослужіння митрополит Феодор звершить чин освячення фундаменту нового храму. Початок: 10:00.

***

Крім того, у двох соборах: Ужгородському Свято-Хрестовоздвиженському та Мукачівському на честь Різдва Божої Матері буде звершено богослужіння з перекладом на жестову мову для людей з вадами слуху. Єпархіальний відділ по опіці людьми з різними обмеженнями запрошує слабочуючих до молитви!

Не забувайте, що інформаційні новини про всі зазначені заходи, що відбудуться 2 червня з благословення керуючого єпархією, митрополита Феодора, можна буде переглянути на даному ресурсі. Будьте з нами! 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.