КИЇВ. Мукачівська єпархія бере участь у форумі священиків і мирян: «Парафія як спільнота: виклики та покликання»

15 травня у Києві розпочав свою роботу міжнародний форум активних священиків і мирян: «Парафія як спільнота: виклики та покликання» про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на сайт ВЗЦЗ УПЦ.

Дійство відбувається з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. Проходитиме форум 15 та 16 травня 2019 року в м. Київ. В ньому беруть участь активні священники та миряни з різних областей України, щоб обговорити та поділитися досвідом в організації живих, сильних, діяльних православних парафій.

З благословення керуючого Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського участь в форумі беруть і священнослужителі та віряни  Мукачівської єпархії. Зокрема, єпархію на зібранні представляють, голова Єпархіального відділу у справах катехизації, протоієрей Василій Поп, голова Єпархіального відділу пастирської опіки Пенітенціарної системи, благочинний міста Ужгорода, протоієрей Володимир Гуй, Оксана Пилип та Світлана Попович.

Протягом останнього часу Українська Православна Церква зіткнулася з новими викликами, які ще більше актуалізували необхідність формування і розвитку духу спільноти в рамках існуючих церковних парафій. Про те, як формувати дух спільноти, як створити атмосферу духовної єдності на парафії, як об’єднувати людей в спільному служінні Богу та ближньому, буде йти мова на Форумі.

Організатором Форуму є Відділ зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви.

Головна зустріч відбудеться 15 травня 2019 г. з 10:00 до 19:00. Наступного дня, 16 травня 2019 р., в Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври о 9:00 учасники Форуму візьмуть участь в Божественній літургії (день пам’яті преподобного Феодосія Печерського). В другій половині дня будуть підбиті підсумки Форуму. Цільова аудиторія Форуму: активні священики та активні миряни, які звершують різноманітну діяльність на місцях із метою служіння Богу і людям.

Мета Форуму:

– створення майданчика для об’єднання активних священиків і активних мирян;

– знайомство з досвідом успішних громад;

– віднайдення нових ідей і способів формування та розвитку громад.

На Форум запрошені спікери з різних регіонів України та зарубіжжя. Більше 15 експертів з різних сфер і областей будуть модерувати Форум.

Теми панельних дискусій:

– «Христоцентричність: проповідь в світі»;

– «Досвід формування і розвитку парафій в Україні та за кордоном»

– «Роль матінки в житті парафії»

– «Проекти, які об’єднують і надихають»;

– «Проекти, які допоможуть у збереженні та розвитку парафій»;

– «Погляд і досвід віруючих бізнесменів у згуртуванні людей»;

– «Практичні інструменти в організації парафіяльної діяльності»;

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.