ВЕЛИКИЙ БЕРЕЗНИЙ. З Пасхальним благовістям до малозабезпечених та людей з особливими потребами

З благословення Високопреосвященнішого Феодора митрополита Мукачівського і Ужгородського та в рамках роботи відділу у справах сім’ї, зокрема його представників у Великоберезнянському благочинні на чолі з протоієреєм Серафимом Гичка прийняло участь в Пасхальному марафоні.

В ці святкові дні особливо важливо керуватися настановами нашого Владики: «Возлюблені! У наш відповідальний час є багато можливостей для нашого свідчення про Воскреслого. Завітайте у лікарні, в’язниці, будинки для людей похилого віку та інші місця, де потрібна наша допомога. Там є Воскреслий Христос в ці дні особливо. Пасхальні дні – це найкращий час насправді реалізувати це свідчення. ” (З пасхального послання. – ред.). Так і ми, намагаючись втілити це свідчення, завітали з святковими подарунками, освяченими пасками та гуманітарною допомогою до хворих та нужденних нашого краю.

В перший день Святої Пасхи, після нічного Богослужіння на якому ми і освячували пасочки, в Храмі Великомученика і цілителя Пантелеймона, що на території Великоберезнянської лікарні, ми навідалися до хворих, які змушені були провести ці святі дні в лікарняних ліжках. Також привітання отримав і персонал лікарні, що ніс своє служіння в цей час. Всі отримали освячені пасочки, натільні хрестики та були помазані святим миром. Особливо важливо розраджувати хворих в ці дні, щоб вони не відчували себе самотніми.

В наступні дні свята ми навідувалися до малозабезпечених та одиноких сімей, вітали їх освяченими пасочками, солодощами та передавали гуманітарну допомогу, яку ще заздалегідь збирали та розфасовували для кожної сім’ї окремо відповідно до її потреб.

Також, вже традиційно, навідалися до Реабілітаційного центру для дітей інвалідів та хворих на ДЦП, що діє на території лікарні. Їм теж дісталися пасочки та чергова порція гуманітарної допомоги як для хворих діток, так і для їх батьків.

Висловлюємо велику вдячність всім тим благодійникам, що не забувають про недужних та завжди готові допомогти в хороших справах. Дякуємо за велику кількість пасочок та постійну гуманітарну допомогу.

Дай Бог, щоб Воскреслий Христос, завжди надихав людей на справи милосердя, на бажання допомогти ближньому, відвідати хворого чи ув’язненого, побути з самотнім, тоді Благодать Господня та справжня Пасха Христова буде завжди в серцях таких людей.

протоієрей Серафим Гичка 

для m-church.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.