SIRIUS.TV: Молоддю Іршавщини спечено 10 тисяч пасок для роздачі малозабезпеченим родинам, дітям інтернатів та сім’ям бійців АТО

10 тисяч пасок спекли закарпатські благодійники для нужденних по всій області. Частину випічки роздають незрячим та глухонімим в Іршаві вже сьогодні. Завтра – малозабезпеченим сім’ям та бійцям АТО. А в неділю волонтери освятять великодні набори разом з вихованцями інтернатів.

Організувала проект з благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодра, Іршавська молодіжка ще 6 років тому. Починали з 300-т пасок та кількох великодніх наборів, та з кожним роком їхня кількість збільшується, цьогоріч спекли 10 тисяч! 15 волонтерів стали до роботи в пекарні ще з понеділка, не зупиняються навіть вночі. Щоразу замішують по 10 і більше кілограмів тіста.

Випікають як прісні, так і солодкі пасочки. Солоні прикрашають різними візерунками і орнаментами, а в здобу додають родзинки та цукати, покриваючи глазур’ю та кольоровою присипкою.

Декорувати допомагають діти. Для них – це заняття творче та захопливе. Можна фантазувати без обмежень, при цьому допомагаючи іншим.

Головна мета такої акції: подарувати трішки добра нужденним. А ще згуртувати молодь задля благодійної справи, тому щороку свою пекарню для випічки надає місцевий монастир:

Організатори запрошують долучатись усіх охочих: допомогти пекти паски чи просто відвідати та поспілкуватись з тими, хто потребує уваги. Аби створити маленьке великоднє диво для кожного!

За матеріалами: https://kanalsirius.tv

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.