У Приборжавському вітають 90-літніх ювілярів в рамках соціального проекту

Днями, коли Церква молитовно згадувала пам`ять праведних Симеона Богоприїмця і пророчиці Анни, які дожили до глибокої старості, вірою та правдою служачи Богу і людям, на Іршавщині в селі Приборжавському вшановували і своїх довгожителів.

З благословення Високопреосвященнішого митрополита Феодора, у згаданій місцевості  уже декілька років діє соціальний проект, направлений на підтримку старшого покоління.

Коли комусь із односельчан виповнюється 90 років, священик зі святою молитвою і невеличкими подарунками, сільське керівництво і велика рідня з радістю вітають ювілярів.

“Тримаючи сивочолих іменинників за мозолисті, натруджені руки, дивлячись у наповнені безмежною любов’ю, мудрі і водночас щирі очі, слухаючи їхню тиху розповідь про життя, знаходиш для себе відповіді на багато життєвих питань. На жаль, час бере своє, і багатьох із них уже немає серед нас, але поради, настанови, молитви і благословення цих людей завжди житимуть серед односельчан!”, – переконаний протоієрей Олександр Ряшко, настоятель Покровського храму села

Водночас священик відзначає і життєве кредо довгожителів, які в один голос кажуть: «Не дивлячись ні на що, не піддаючись гріху і ліності – молитися і трудитися, привчати дітей до молитви і до праці, жити в злагоді і мирі з усіма, берегти Церкву і віру, мати велику надію на Промисл Божий!».

“Тож, прислухаймося до благословенних порад, берімо приклад і досвід із життя цих світильників віри та любові, поважаймо один одного і Бог Миру буде з нами”, – додає отець Олександр.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.