РІЗДВЯНИЙ МАРАФОН: Свалявська молодіжка відвідала місцеві лікарню та будинок престарілих

«Бо Я голодний був і ви нагодували Мене, прагнув і ви напоїли Мене, мандрівником Я був і Мене прийняли ви. Був нагий і Мене зодягли ви, слабував і Мене ви відвідали, у в’язниці Я був і прийшли ви до Мене.» (Мф. 25:35-36)Цю євангельську заповідь з благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора Свалявська молодіжка, котра діє при Свято–Тройце-Кирило–Мефодіївському жіночому монастирі, намагалася втілити у житті у дні народження Христа у свті.

Діти з колядками, що прославляють народження Месії, відвідали Свалявські лікарню та будинок престарілих.

Доки людина жива у ній вирує маса емоцій, від позитивних, до тих, коли ми самі в собі не можемо розібратися без сторонньої допомоги. Відвідуючи обездолених, покинутих суспільством чи тих, хто зараз прикутий до лікарняного ліжка ми стаємо людьми.

Людиною має право називатися лише той, хто ділить з нужденними їх радість і смуток. І, ці маленькі «люди», маю на увазі дітей, показують дорослим приклад людяності. Дивлюся на них і серце розчулюється – у нашому жорстокому світі ще не все втрачено, допоки є такі діти.

Щиро дякуємо за матеріальну підтримку благодійникам та сестрам Свалявського монастиря, які підготували нам солодкі дарунки. Всіх вітаємо з святом!

Текст і фото:

протоієрей Василій БАБЕЦЬ,

голова Свалявського молодіжного братства на честь святителя Іоанна,

архієпископа Шанхайського і Сан-Франциського

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.