Різдвяна архієрейська Божественна Літургія в Мукачівському кафедральному соборі (+Відео)

Уранці 7-го січня, в день Різдва Христового, керуючий єпархією Високопреосвященніший Феодор, митрополит Мукачівський і Ужгородський звершив Різдвяну архієрейську Божественну літургію в Мукачівському кафедральному соборі на честь ікони Божої Матері «Почаївської».

Архіпастирю співслужило духовенство собору.

Велика кількість людей зібрались сьогодні в кафедральному соборі для того, аби разом з архіпастирем піднести щирі молитви до Всесильного Бога.

По завершенню читання Святого Євангелія секретар Мукачівської єпархії протоієрей Віктор Місо зачитав Різдвяне послання Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого митрополита Онуфрія.

За богослужінням підносилась сугуба молитва за Мир на Українській землі.

Після Літургії священнослужителі колядками привітали усіх присутніх з Різдвом Христовим.

У свою чергу, найменші прихожани собору з великою радістю заколядували архіпастирю та всім вірникам улюблені різдвяні піснеспіви.

Насамкінець після традиційних коляд владика Феодор звернувся до пастви зі словом вітання, а також відзначив важливість події народження Бога на землі та зупинився на темі миру в Різдві Христа.

Завтра, 8 січня, в другий день Різдва Христового, в день молитовної пам’яті Собору Пресвятої Богородиці керуючий Мукачівською єпархією, Високопреосвященніший Феодор, митрополит Мукачівський і Ужгородський звершить архієрейське богослужіння в Хрестовоздвиженському соборі м. Ужгорода. Початок богослужіння: 1000.

Фото: Іван ФЕННИЧ

Відео телеканалу “Перший кабельний”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.