МИКОЛАЇВСЬКИЙ МАРАФОН: МУКАЧЕВО. Свято для дітей з вадами слуху

Щорічний марафон Мукачівської православної єпархії “Миколаївський марафон” напередодні дня святого Миколая стартував!

У понеділок, 17 грудня, в місті Мукачеві відбувся неординарний благодійний захід для дітей з вадами слуху.

У дитячому розважальному комплексі “Happy Kids” зібралися діточки з батьками, які потішено споглядали на “живого” святого Миколая, у ролі якого виступив з благословення Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського архідиякон Діонісій (Гангур), голова Єпархіального відділу по взаємодії з організаціями, які піклуються людьми з обмеженими можливостями (з вадами слуху та зору).

Доповненням цікавому спілкуванню стали солодкі подарунки.

“Сьогодні для мене незвичайний день. Уже не один рік працюю з глухими й впродовж цих років вчився стримувати свої внутрішні емоції, щоб донести до людей той стан і вираз обличчя, який хочеш розкрити в даний момент. Тобто потрібно відключатися від своїх буденних справ чи думок і повністю віддаватися міміці й жестам. Та ось сьогодні для мене це було вкрай важко. В мене все перемішалося всередині. Просто тому, що мав честь відкрити для себе спілкування не з дорослими нечуючими, а з дітками дошкільного віку і, більше того, – в перший раз у своєму житті в образі Миколая!, – розповідає про свято для дітей з порушеннями слуху архідиякон Діонісій (Гангур).

– Я не знаю якими словами описати той стан, через мою посмішку просто котилися сльози. Коли я вперше спілкувався з нечуючими, то плакали вони, а ось дітки заставили плакати мене. Я вдячний Богу й добрим людям за таку можливість. Завжди цікаво спостерігати на роль святого Миколая зі сторони, а ось побути в цьому образі, ще й для діток з вадами слуху, це щось неземне. Коли дітки підходять за подарунками й тремтять, бо бачать Миколая, розумієш наскільки це великий угодник Божий, та як люблять його діти. Святий Миколай на всякий час нам помагай!”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.