ІРШАВА. «Повір у себе»: духовенство єпархії підтримує людей з особливими потребами

3 грудня – Міжнародний день людей з особливими потребами. Люди з інвалідністю не називають себе інвалідами, в цивілізованих демократичних країнах з високою культурою людських відносин, до таких людей ставлення як до людей з надмірними потребами, які потребують додаткової уваги суспільства.

30 листопада у Виставковій залі Іршавського районного будинку культури був проведений культурний захід «Повір у себе». Подія була присвячена Дню осіб з обмеженими фізичними можливостями. Про це йдеться на інформаційному ресурсі http://irshavapravoslavna.blogspot.com.

З благословення керуючого Мукачівською єпархією, високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського участь в заході взяв настоятель Свято-Петро-Павлівського храму м. Іршава, протоієрей Василій Ігнат. Отець від імені Владики привітав учасників заходу та вручив присутнім відповідні подяки.

Присутніми на дійстві також були: голова Іршавської Районної ради, Віктор Симканинець, представники влади, інтелігенції та культури міста. Зустріч завершилася Многоліттям.

Присутні мали можливість ознайомитися з творчим доробком талановитих представників Іршавщини − художніми роботами, картинами, вишивкою, тощо.

Нагадаємо, що проведення Міжнародного дня людей з інвалідністю спрямовано на привернення уваги до проблем цієї категорії суспільства, захист їх гідності, прав та благополуччя, на переваги, які отримує суспільство від участі інвалідів в політичному, соціальному, економічному і культурному житті. В Україні проведення цього дня встановлене Указом Президента, починаючи з 1993 року.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.