ДОМБОКИ. В чернечій обителі молитовно вшанували ікону Богородиці «Скоропослушниця»

22 листопада в четвер 26-го тижня після П’ятидесятниці в Успенському жіному монастирі, що в с. Домбоки на Мукачівщині молитовно вшанували пам’ять ікони Пресвятої Богородиці «Скоропослушниця» (Х).

З благословення керуючого Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського богослужіння очолив секретар Мукачівської єпархії, протоієрей Віктор Місо.

До монастиря на свято прибули сотні прочан, зокрема багатолюдні Хресні ходи з Ужгорода та Мукачева.

Загалом участь в богослужінні взяли біля 30-ти священнослужителів єпархії.

Особливо посиленою під час Божественної літургії була молитва за здоров’я керуючого єпархією, митрополита Феодора. 

Наприкінці богослужіння отець секретар разом зі священнослужителями звершив урочистий молебень до чудотворного образу Божої Матері «Скоропослушниця» та привітав настоятельницю обителі, ігуменю Катерину зі святом.

В кінці на всіх присутніх духовенство закликало Боже благословення.

Нагадаємо: В Домбокському монастирі є точна копія чудотворного образу Божої Матері «Скоропослушниця». 13 липня 2015 року  історичний літопис жіночої чернечої обителі був значно поповнений. З благословення владики Феодора в цей день вшановуватиметься перенесення цієї чудотворної ікони із Єрусалиму на Закарпаття.

З історії: В далекому 1938 році з благословіння патріарха Святого Града Єрусалима – святійшого Тимофея чудотворний образ Божої Матері «Скоропослушниця» був принесений до чернечої обителі на Закарпаття схиігуменом Серапіоном (Іваник). Ікона знаходиться тут і по сьогоднішній час.

Фото: Віталій МУХА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.