АНОНС. До свята ікони «Скоропослушниці» в єпархії відбудеться багатолюдний Хресний хід

У Мукачівській православній єпархії відбудеться щорічний, вже традиційний багатолюдний Хресний хід вірян, до свята вшанування ікони Божої Матері «Скоропослушниця».

У ніч з 21 на 22 листопада з благословення Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського, буде звершено Хресний хід з міста Ужгорода до Свято-Успенського жіночого монастиря села Домбоки Мукачівського району, де знаходиться копія чудотворної ікони Божої Матері «Скоропослушниця».

Збір учасників – у четвер, 21 листопада, о 19.30, у кафедральному Свято-Хрестовоздвиженському соборі м. Ужгорода, де священослужителі звершать молебень за благословенний початок Хресного Ходу.

Після цього о 20.00 розпочнеться Хресний хід, який триватиме аж до ранку.

Загалом вірники приблизно за 11-12 годин пішої молитовної ходи, здолають відстань орієнтовно в понад 30 км.

Підготовка до Хресного ходу має передбачати молитву і усердне покаяння. Крім того, під час нічного руху слід строго дотримуватися правил особистої безпеки.

Як відомо, здавна Хресні ходи звершувалися під час важких життєвих і суспільних ситуацій, і, звісно ж, для спасіння власної душі. Під час цьогорічного молитовного шляху особлива увага буде приділена молитві за мир в Україні та захист від лиха рідного Закарпатського краю.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.