«Святі є біля нас: чому ми їх не бачимо?» – шукали відповідь в Ужгороді під час позаслужбової зустрічі

У неділю, 4 листопада, традиційно о 17.00, в Ужгородському благочинні вкотре за 2018 рік відбулася чергова позабогослужбова зустріч духовенства з мирянами.

З благословення Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського цього разу було обговорено тему – «Святі є біля нас: чому ми їх не бачимо?».

Відбулося неофіційне зібрання в храмі на честь святителя Іоанна Шанхайського і Сан-Франциського (мікрорайон Шахта/настоятель: протоієрей Віктор Палош).

Протоієрей Іоанн Моланич, настоятель Свято-Преображенського храму міста розкрив присутнім вірникам критерії святості, шляхи її досягнення при житті та пригадав власні дитячі спогади пов`язані зі вже канонізованим прп. Іовом Угольським.

Настоятель храму протоієрей Віктор Палош зауважив присутнім на важливості самоспонукання до духовного вдосконалення й доповнив спілкування історіями з життя подвижників благочестя Мукачівської єпархії.

У свою чергу, ієрей Олександр Онисько, клірик зазначеного храму поділився цікавими фактами з обговорюваної теми.

Наприкінці вірники мали змогу поставити запитання священикам, опісля чого позаслужбова зустріч завершилася молитвою.

***

“Ми не бачимо святих поряд із-за своєї гордині й гріховності. Насправді в кожній людині є певна святість і добро, на яких і тримається увесь світ. Якщо бачити в людині саме хороші риси, то можна брати приклад і наслідувати цьому”, – підсумував позабогослужбову зустріч протоієрей Іоанн Моланич.

***

Наступна найближча позабогослужбова зустріч відбудеться за місяць – 2 грудня, о 17.00, в храмі на честь ікони Божої Матері «Почаївської» (вул. Грибоєдова, 24; район Міської лікарні/настоятель: протоієрей Василій Алексій). Тема: «Духовна криза: це добре чи погано?». Лектори: протоієрей Петро Івашко, протоієрей Петро Баб’як.

Фото: Ольга ПАЛОШ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.