УЖГОРОД. “Чи можливе покаяння поза храмом?” – тема позабогослужбової зустрічі

У неділю, 28 жовтня, з благословення Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського в храмі на честь собору Карпатських святих м. Ужгорода (мікрорайон Підлипники/настоятель: протоієрей Петро Грига), відбулася позабогослужбова зустріч на тему: «Чи прощаються мені гріхи, якщо я каюся вдома, а не в храмі?».

Спілкувалися з вірникам протоієрей Олександр Юрина, настоятель храму Всіх святих м.Ужгорода та протоієрей Петро Баб’як, настоятель храму  на честь преподобного Іова Почаївського (мікрорайон Радванка).

У своїх виступах священики на прикладі життєвих історій з власної душпастирської практики зауважили на тому, що покаяння можливе у будь-якому місці й часовому просторі. Головне, аби воно по-справжньому відбулося в серці.

Водночас пояснили, що без участі в Таїнствах Сповіді й Причастя цілковитого виправлення людині досягти важко.

***

“Ця тема є дуже хорошою за сенсом і про неї хочеться говорити й говорити. Люди прагнуть до Бога, до Церкви, до молитви й віри. Присутні дуже уважно слухали слова священиків, які максимально намагалися донести до них розуміння істинного покаяння”, – прокоментував зустріч протоієрей Олександр Юрина.

“За сьогоднішній вечір мені радісно за контакт з вірниками у розумінні, що люди сприймають Бога настільки, наскільки, на даному часі, їм відкрито Богом серце. Вони пізнають, що добро, а що зло. А коли ми линемо до Господа думками, своїми вчинками, словами, і, навіть, подихом й задумуємось над своїм життям, то через деякий час Його милістю отримуємо покаяння і сльози духовні. Завжди треба пам’ятати, що в Царство Боже увійшов не праведник, святий, мученик, а благорозумний розбійник. Дай Боже, щоб і кожен із нас став на шлях примирення з Богом і зміг сказати: “Боже, прости мені гріхи, бо те, що роблю не відаю”, – зазначив протоієрей Петро Баб’як.

***

Цікавими думками з даної теми доповнив лекторів  настоятель храму – протоієрей Петро Грига.

Невимушене спілкування традиційно завершилося молитвою.

***

Наступна зустріч духовенства з вірянами відбудеться вже найближчої неділі, 4 листопада, о 17.00, в храмі на честь святителя Іоанна Шанхайського і Сан-Франциського (вул. Тімірязєва, 17в; мікрорайон Шахта/настоятель: протоієрей Віктор Палош). Тема: «Святі є біля нас: чому ми їх не бачимо?» (протоієрей Іоанн Моланич, архідиякон Олександр Садварій).

Фото: Ольга ПАЛОШ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.