Клірик єпархії взяв участь у святкуванні «Дня Осені», що відбулося в реабілітаційному центрі для дітей інвалідів та хворих на ДЦП

З благословення високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського та Ужгородського, та в рамках роботи відділу сім’ї Великоберезнянського благочиння, відповідальний за роботу з сім’ями у Великоберезнянському благочинні – протоієрей Серафим Гичка взяв участь у святкуванні «Дня Осені», що відбулося в реабілітаційному центрі для дітей інвалідів та хворих на ДЦП, що функціонує на території Великоберезнянської ЦРЛ.

Це традиційне осіннє свято, що збирає хворих діток, які проходять реабілітацію в центрі та їх батьків, в дуже дружній та теплій компанії разом з персоналом центру, молодими спеціалістами реабілітологами, психологами та іншими лікарями. Вони в свою чергу представляють на святі творчі роботи, зроблені руками діток на осінню тематику. Також для пацієнтів та батьків влаштовують невеликі театральні постановки за участю діток та гостей. В кінці свята кожен отримує подарунок та для всіх влаштовують святкову трапезу.

На запрошення завідуючої відділення – Кич Ярини Федорівни ми теж з радістю долучилися до свята та організували подарунки для діток. В першу чергу подарували іконки з зображенням великомученика та цілителя Пантелеймона, нагадуючи наскільки важливо вчити діток молитися святим, та й самим батькам завжди пам’ятати про їх допомогу. Також подарували  книги «Євангеліє в переказі для дітей», щоб батьки читаючи їх навчали діток основам православної віри та знайомили з життям та вченням Іісуса Христа. Також маленькі дитячі молитослови, щоб з дитинства вчити молитися та книжечку «Дитяча сповідь», яка вчить першим крокам в науці каяття.

Діти з великою щирістю та радістю відреагували та свято та подарунки. В їх очах було видно, що навіть якщо в фізичному розвитку їм чогось і не вистачає, то в духовній чистоті, любові і відданості, ще нам дорослим є чого в них повчитися. Ці дітки дійсно особливі і вимагають особливого ставлення, але їхня непідкупна та нелукава любов і чистота часто робить їх ближчими до Бога ніж нас.   

Хочеться також відмітити, що в цьому Реабілітаційному центрі почуваєшся як вдома. Персонал докладає всіх зусиль, щоб облаштувати там теплу, домашню атмосферу. Молоді спеціалісти віддано працюють з дітками майже на власному ентузіазмі, вкладаючи в них душу. А керівництво намагається знайти ресурси, щоб підтримувати центр, адже майже все проходить за рахунок благодійників.

Нехай Господь допомагає їм в такому нелегкому і відданому труді, і нехай кожна частинка душі яку вони вкладають в своїх підопічних, повернеться їм зторицею в Царстві Небесному!

 

Довідка: Реабілітаційний центр який ми відвідали є однією з 7 філій Медико-соціального реабілітаційного центру “Дорога життя” — благодійної, недержавної, неприбуткової організації, яка займається комплексною реабілітацією дітей та молоді з обмеженими можливостями, здійснює соціальний захист прав, інтересів своїх вихованців та їхніх сімей. Вікова категорія – від 0 до 35 років. Також, в центрі працюють групи післяшкільної адаптації та соціально-трудової реабілітації для молоді з інтелектуальними та фізичними обмеженнями. З дітьми і підлітками працюють педагоги, психологи, логопеди, фахівці з фізіотерапії, фізичної реабілітації, рефлексотерапефт, масажисти, медсестри. 

Загалом на обліку Великоберезнянського відділення перебувають близько 70 дітей з подібними вадами, половина з яких проходять реабілітацію в відділенні. Відділення має змогу обслуговувати діток не тільки Великоберезнянського, а й інших районів області. 

протоієрей Серафим Гичка для 

m-church.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.