ЧОП. В рамках проведення зібрання священиків-капеланів звершено архієрейське богослужіня

Як ми вже повідомляли, 16-18 жовтня з благословіння Блаженнішого Онуфрія, митрополита Київського та всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви на території Мукачівської єпархії на базі військової частини Т0300, що в м. Чоп проходять щорічні збори військових священнослужителів УПЦ.

17 жовтня в рамках проведення зібрання священиків-капеланів в Свято-Успенському храмі м. Чоп було звершено архієрейську Божестенну літургію.

Богослужіння очолив Високопреосвященніший Августин, митрополит Білоцерківський і Богуславський, голова Синодального відділу Української Православної Церкви по взаємодії зі Зброїними силами та іншими військовими формуваннями України. Владиці Августину співслужили: керуючий Мукачівською єпархією Високопреосвященніший Феодор, митрополит Мукачівський і Ужгородський та священнослужителі-капелани, які відповідають за взаємодію з військовослужбовцями.

За богослужінням духовенством була піднесена сугуба молитва за Мир на Українській землі. На літургії також були присутні військовослужбовці Чопської військової частини Т0300 де проходять збори духовенства та прихожани храму.

На завершення богослужіння до присутніх звернувся владика Августин, який у своєму слові висловив подяку митрополиту Феодору за цілковите сприяння цій важливій у наш час зустрічі, а також підкреслив важливу місію присутності священнослужителів, як духовних опікунів Українського війська. У свою чергу керуючий єпархією подякував гостям за приїзд на святу Закарпатську землю та побажав плідної праці в конференції, яка відбуватиметься сьогодні.

Після богослужіння архіпастирі разом з духовенством звершили заупокійну панихиду за першим настоятелем храму, приснопам‘ятним протоієреєм Михайлом Бобик, який за час свого служіння побудував 5 храмів в Мукачівській єпархії. Вже посмертно, відповідно до рішення 31 сесії VII скликання Чопської міської ради від 15 серпня 2018 року (протокол № 1) «Про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Чоп» за благодійницьку та громадську діяльність, за довготривалу службу на благо громади міста, будівництво культових споруд, розвиток духовності та релігій в місті, проповідування мешканцям добра, взаємопорозуміння між конфесіями, толерантності та терпимості отцю Михайлу було присвоєно звання почесного громадянина м. Чоп. Разом з тим в його честь був названий невеликий парк на території якого знаходиться Успенський храм.

P.S. Нагадаємо, що після архієрейського богослужіння в місті Чоп відбудеться військова конференція на тему: «Військове духовенство УПЦ у системі штатного військового капеланства (духовенства) України: виклики сьогодення та перспективи розвитку».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.