“Розлучення: причини і наслідки” – тема чергової позаслужбової зустрічі в Ужгороді

Тематику розлучень розкладали по поличках духовні отці у неділю, 7-го жовтня. Чергове позабогослужбове зібрання цього разу відбулося в храмі Різдва Іоанна Хрестителя м. Ужгорода (мікрорайон Радванка).

З благословення Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського бесідували з вірниками архімандрит Марк (Куштан), намісник  Свято-Воскресенського чоловічого монастиря м. Ужгорода та священнослужитель кафедрального Свято-Хрестовоздвиженського собору протоієрей Віталій Апшай.

Також долучилися до обговорення актуальної і вкрай болючої теми сьогодення благочинний м. Ужгорода – протоієрей Володимир Гуй та безпосередньо настоятель храму – протоієрей Петро Ярема.

Присутні віряни не соромились розповідати особисті життєві історії, просячи поради чи то ж авторитетної думки від священиків. Крім того, певні запитання розростались у справжню полеміку.

“Зустріч відбулася у позитивному конструктивному руслі. Дуже порадувала активна участь вірників. Цікавим є те, що запитання були не тільки в контексті заданої теми, а розгалужені. Однак в кінцевому результаті все зводилося до проблем розлучень. Я вірю й впевнений в тому, що люди отримали достойну відповідь згідно з Євангельським словом. Серед іншого, ми зауважили, що багато негативних життєвих нюансів в сім`ї попереджуються через духовне наставлення священика. З кожним випадком треба індивідуально розбиратися, бо всі люди і, власне їхні обставини, різні”, – прокоментував проведення недільного зібрання архімандрит Марк (Куштан).

Наприкінці позаслужбової зустрічі настоятель храму протоієрей Петро Ярема висловив слова вдячності духовенству та всім присутнім вірникам, бажаючи користі від почутого і Божого благословення в сімейних справах.

***

Наступна найближча позабогослужбова зустріч в Ужгородському благочинні відбудеться вже за два тижні – 28 жовтня, о 17.00, в храмі на честь собору Карпатських святих (вул. Ротмана, 22; мікрорайон Підлипники/настоятель: протоієрей Петро Грига). Тема:  «Чи прощаються мені гріхи, якщо я каюся вдома, а не в храмі?». Лектори: протоієрей Олександр Юрина, протоієрей Петро Баб’як.

Фото: Ольга ПАЛОШ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.