У Малій Угольці відзначать 10-річчя з часу прославлення прп. Іова (Кундрі) (+Графік богослужінь)

У четвер, 13 вересня, у прес-центрі газети «Неділя», що в м. Ужгороді, відбулася прес-конференція приурочена відзначенню 10-річчя з часу канонізації преподобного Іова Угольського (Кундрі) – святого Закарпаття.

Про головні складові богослужбово-молитовного вшанування угодника Божого, його земне буття і труди, багаточисленні зцілення й дива при житті та по смерті розповів настоятель храму на честь вмч. Димитрія Солунського села Мала Уголька Тячівського району – протоієрей Іоанн Коньовшій.

Священнослужитель в юні роки прислужував у церкві прп. Іову, а в 2000-і роки отець Іоанн разом із вірниками збудував храм, де тепер зберігаються мощі святого.

Важлива подія в історії Закарпаття з набуттям ще одного святого назавжди увійшла в літопис золотими літерами. З 2008-го вже промайнули 10 років – період за який незліченна кількість людських сердець віднайшла для себе ходатая й покровителя перед Всемогутнім Богом.

Торжественні богослужіння з нагоди 10-ї річниці прославлення у лику місцевошанованих святих преподобного розпочнуться пообіді понеділка, 17 вересня:

о 16.00 к./ч. буде звершено освячення і закладку каменю під будівництво храму прп. Іова Угольського.

о 17.00 к./ч. – Всенічне богослужіння.

Опівночі на 18 вересня, о 1.00 к./ч., відбудеться нічна Божественна Літургія.

Зранку, о 8.00 к./ч., – акафіст до прп. Іова Угольського,

10.00 к./ч. – Літургія за участі 7-ми архієреїв на чолі з керуючим справами УПЦ – митрополитом Бориспільським і Броварським Антонієм (Паканичем).

Напередодні, у неділю, 16 вересня, стартує Хресний хід присвячений згаданому святу: о 6.00 к./ч. зі Св. Троїцького чоловічого монастиря м. Хуст-Городилово, після Божественної Літургії.  Хресний хід буде проходити через такі села: Іза, Нанково, Н. Селище, Копашнево, Чумалево (в Св. Вознесенському жіночому монастирі ночівля), Колодне, Угля і М. Уголька.

Того ж недільного дня, о 19 годині, на телеканалі “Глас” буде транслюватись документальний фільм про закарпатського подвижника – прп. Іова Угольського.

Історію прославлення прп. Іова (Кундрі) можна переглянути тут
З житієм святого можна ознайомитися тут

 Фото: Ольга ПАЛОШ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.