“Про загробне життя та молитовне поминання померлих” бесідували на Мукачівщині під час позаслужбової зустрічі

З благословення керуючого Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського у неділю, 19 серпня, на свято Преображення Господнього, на приході храму Святого Архангела Михаїла села Р. Кучава уперше відбулася позабогослужбова зустріч на тему: “Про загробне життя та молитовне поминання померлих”.

Після обходу храму та освячення фруктів, настоятель храму ієрей Марк Ціцу провів для всіх охочих вірян, яких зібралося майже півсотні, міні-лекцію та бесіду у форматі “питання-відповідь”.

«Людина приходить у цей світ щоб підготуватися до Царства Небесного. З самого малечку в душі закладений інстинкт Любові. Підростаючи, ми починаємо розуміти, що є таке добро та зло, і кожен вибирає свій шлях. А помираючи кожен несе відповідальність за вибраний шлях, і тут постає питання: «Що таке загробне життя? І як правильно поминати тих, хто вже помер?» Ці питання виникали бодай би раз у житті кожної людини. Так, загробне життя існує, і душа, яка предстає пред Богом, бачить Рай і Пекло. Записник св. Феодори говорить про митарста, як про 20 ступенів до Царства Небесного, які душа проходить за 40 днів після смерті, а на 40-ий день вирішується, де перебуватиме душа. Порозуміння цих речей допоможе нам усвідомити, що кожна душа потребує особливої молитви за неї. Святитель Миколай Сербський сказав: «Когда Господь прощает умерших грешников, тогда их грехи не ложатся на плечи потомков. В этом и заключается смысл Церковных молитв за умерших, чтобы Господь простил их грехи и чтобы наказание не пало на их детей». Тож готуймося до загробного життя тепер, ходімо на Сповідь та Причастя, бо ніхто не знає, коли Господь призове нас до себе», – підсумував отець Марк.

Після бесіди на всіх чекав невеличкий фуршетний стіл.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.