Кожне престольне свято − це своєрідна Пасха для храму. Те саме можна сказати і про серпневу Пасху, яка панувала 19 серпня в обласному центрі Закарпаття – Ужгороді. В цей день Свято-Преображенський храм міста над Ужем молитовно прославляв Преображення Господнє.

Вже по добрій традиції святкове богослужіння в цьому храмі очолив керуючий єпархією, Високопреосвященніший Феодор, митрополит Мукачівський і Ужгородський.

На святкову Божественну літургію в Спасо-Преображенському храмі, яку очолив владика, зійшлися тисячі містян, гостей та велика кількість духовенства.

Керуючому єпархією співслужили священнослужителі єпархії та клір храму.

Під час богослужіння духовенство разом зі своїм архіпастирем посилено піднесли свої молитви за мир та спокій на нашій Українській землі.

Наприкінці богослужіння було звершено традиційний хресний хід довкола храму, під час якого архієрей освячував фрукти, принесені людьми.

У своєму слові владика висловив подяку настоятелю храму протоієрею Іоанну Моланичу за понесені ним труди, та привітав міського голову Ужгорода Богдана Андріїва, представників влади та усіх присутніх зі світлим днем Преображення Господнього.

Фото: Іван ФЕННИЧ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.