ПОЧАЇВ. Віряни Мукачівської єпархії взяли участь в торжествах з нагоди вшанування Почаївської ікони Божої Матері

5 серпня, у Неділю 10-ту після П’ятидесятниці, у день Почаївської ікони Божої Матері, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Преображенському соборі Свято-Успенської Почаївської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужив сонм архієреїв Української Православної Церкви, а також братія та гості Лаври в священному сані. За богослужінням молилися тисячі вірян з різних регіонів України та інших держав.

З благословення кеурючого Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського участь у молитовних святкуваннях з нагоди чудотворного образу Божої Матері взяли і віряни Мукачівської єпархії. 

Зокрема, Лавру відвідали паломницька група Свято-Троїцького храму м. Ужгорода (Боздошський парк) та парафіяни Свято-Іллінського храму м. Іршава. Паломники вклонилися також святиням Свято-Духівського скита лаври, відвідали святе джерело праведної Анни та помолилися на чернечому цвинтарі біля могили не так давно спочилого, нашого земляка, відомого духівника Лаври, схіархімадрита Георгія (Стець) (18.11.1935-†11.07.2018). Всі учасники поїздки взяли участь в таїнствах Сповіді та Причастя.

Групу Свято-Троїцького храму супроводжував священнослужитель Свято-Духівського скита в с. Буківцево, що на Великоберезнянщині, ієромонах Феодосій, а з вірянами Іршави молився настоятель  Іллінського храму, протоієрей Михайло Юрина.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.