“Камо грядеши”: незабутні хвилини життя:)

Четвер в “Камо грядеши” видався мокрим 🙂 З метою ознайомлення та навчання дітей основам безпечної життєдіяльності до села Турички завітали незвичні гості – фахівці ДСНС міста Перечин. Пожежники влаштували та організували чудову пізнавальну акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Спочатку лекція, потім питання-відповіді. А далі показ техніки, після чого безмежна кількість позитиву, сміху і радості. Чому? Тому, що відбулася демонастрація пожежогасіння водою. Штучний фонтан додав діткам емоціії, яка перейшли в бажання стати “мокрими” Що вийшло в результаті дивіться в фоторепортажі!

Загалом основний акцент рятувальники зробили на проведенні роз’яснювальної роботи щодо попередження нещасних випадків при виявленні підозрілих невідомих речовин, вибухонебезпечних предметів, під час відпочинку на водоймах та природі тощо. Також присутні побачили як рятувальникам в бойових умовах доводиться ліквідовувати пожежі, використовуючи різні засоби гасіння. Діти мали змогу ознайомитися і з технікою та обладнанням, що використовують бійці Перечинської частини в різних екстремальних умовах. А на завершення усі бажаючі діти змогли себе відчути в ролі рятувальника, приміряти пожежну каску та погасити умовну пожежу, що містить у собі не лише нагадування про необхідність постійно дотримуватись правил безпеки, а й знайомить їх з діяльністю оперативно-рятувальної служби.

А ще четверговий день запам’ятається музичним святом. До табору завітав заслужений артист України, голова Єпархіального відділу церковного, культурно-просвітницького служіння, архідиякон Олександр Садварій.

Свято вдалося! Бо діти теж брали активну участь – розказували вірші, співали пісні і звичайно ж танцювали.

І за цим святом з цікавістю спостерігали і жителі с.Турички…

Немає нічого кращого,як бачити щасливі дитячі очі… А взагалі дітям дуже пощастило з їх вихователями і духовними наставниками… Бо у кожному їх слові і дії видно непідробну і щиру любов до дітей…

***

Мокрий четверг видався і в дітлахів, що відпочивають в Тибаві.

Працівниками ДПРЧ-9м.Сваляви було проведено показові навчання з пожежної безпеки в літньому таборі.

А у той час, учасники старшої групи відвідали Свалявський монастир, а також змогли відпочити  в санаторії “Карпати”. Велике спасибі головному лікарю санаторію – Кошелі Івану Івановичу, за можливість оздоровитися для наших камогрядешівців.

За розвагами не було упущено й духовної частини відпочинку. До дітей з духовною бесідою завітав чудовий наставник, протоієрей Василій Юрина.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.